Na Ptuju diši po kavi

27. september 2018

 Ptuj ima bogato kavarniško in pražarsko tradicijo, ki sega v leto 1786, ko je imel  Jožef Kiperz imel v starem mestnem jedru, kjer danes stoji hotel Mitra, kavarno z lastno pražarno. Hotel Mitra še danes goji tradicijo starih receptov s hišno blagovno znamko COFFEE STORY® Kipertz.

To je bil navdih za pripravo festivala kave in kavarniške kulture. Letos bo že četrtič, slovesno odprtje bo danes zvečer v hotelu Mitra. Ptujske zgodbe o kavi gostijo izbrane pražarje, ponudnike in dobavitelje kave ter kavnih napitkov in bariste z aktualnimi nasveti za pripravo priljubljenega napitka.

Osrednja tema festivala in tudi mednarodnega dneva kave, ki ga praznujemo 1. oktobra, je Ženske in kava. Ženska ima namreč zelo pomembno vlogo v kavni verigi – od posaditve kavovca, obiranja jagod, obdelave, prodaje, do praženja in priprave kavnega napitka in uživanja ob skodelici dišeče tekočine. O vsem tem bodo gostje razpravljali na družabnem večeru v Ormožu, točneje v Grajski kavarniški popravljalnici na Ormoškem gradu, jutri od 17. 30 ure dalje. Tu se sicer družijo ljudje različnih generacij in si tudi sami skuhajo kavo, pridobljeno večinoma iz pravične trgovine. 

V soboto bo zadišalo na Mestnem trgu, kjer bo potekala slikarska kolonija, na kateri bodo lahko sodelovali vsi obiskovalci, obenem pa bodo lahko poskusili različne vrte kave. Slike bodo na ogled v nedeljo v hotelu Mitra.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media