Festival za tretje življenjsko obdobje vabi

28. september 2018

Na mednarodni dan starejših, 1. oktobra,  obiskovalcem z vseh krajev na široko odpira svoja vrata Festival za tretje življenjsko obdobje. Že 18. leto zapored bo v Cankarjevem domu v Ljubljani  tri dni vrvelo od različnih dogodkov v povezavi s kakovostnim in zdravim staranjem. Med drugim se bo zvrstilo šest okroglih miz, 36 izobraževalnih dogodkov (na temo zdravega življenja), številni glasbeni, pevski in plesni nastopi in še marsikaj zanimivega. 

Festival je tudi priložnost, da izveste kaj novega, po ugodnejših cenah kupite različne izdelke, si izmerite  krvi tlak in sladkor v krvi in se udeležite koristnih delavnic. Na stojnicah razstavljavcev s področij zdravja, zdrave prehrane, prehrambnih dopolnil, turizma in prostega časa, športnih aktivnosti, pripomočkov in izdelkov za starejše, izobraževanja starejših in socialnega varstva bo priložnost, da dobite informacije iz prve roke. Vabimo vas, da obiščete tudi tudi stojnico Vzajemnosti.

Na kar dveh odrih se bo predstavilo več kot 70 društev upokojencev z vse Slovenije. Potekali bodo folklorni, orientalski, plesni nastopi, pevski nastopi zborov društev upokojencev, osnovnih in srednjih šol ter kratke gledališke igre. Zveza društev upokojencev Slovenije, ki je soorganizator festivala poleg soustvarja strokovni, izobraževalni, kulturni in spremljevalni program, posamezna društva pa bodo pokazala, kako ustvarjalni so njihovi člani.  Po informacije pa se lahko oglasite na ZDUS-ovi info točki, ki bo ponujala splošne informacije za člane društev upokojencev in druge. Člani folklornih skupin, pevci in pevke ljudskih pesmi ter godci ljudskih viž, ki delujejo v okviru društev upokojencev se bodo srečali na 10. Večeru pesmi in plesa  v ponedeljek, 1. oktobra  ob 16. uri v Linhartovi dvorani. V isti dvorani in ob isti uri pa bo naslednji dan državno srečanje pevskih zborov društev upokojencev.

Išče se fotograf leta!

V sklopu Festivala za tretje življenjsko obdobje poteka fotografski natečaj in to kar do 15. julija 2019. Ljubitelji fotografiranja vseh starosti lahko sodelujete v dveh kategorijah: obrazi in prosta tema.  Vsak mesec lahko na elektronski naslov: fotozdus@gmail.com pošljete do 5 fotografij na vsako od razpisanih tem (velikost posamezne fotografije naj ne presega 2 MB). Žirija Komisije za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije, ki  s partnerji pripravlja natečaj, bo vsak mesec izbrala nekaj najboljših fotografij. Izmed vseh izbranih pa bodo ob koncu natečaja izbrali najboljšo fotografijo in razglasili fotografa leta.

Vstop na festival je prost, več o vsebini pa preberite na na www.f3zo.si.

 Spomin in poslušanje

Prisrčno vas vabimo na predavanje Vzajemnosti o spominu in poslušanju, ki bo v torek, 2. oktobra, ob 12.15 uri v predavalnici M1. Poslušanje je aktivnost, ki nam omogoči, da slišimo več, je veščina, ki jo lahko izboljšamo v prid komuniciranju, boljšemu spominu in kakovostnejšemu življenju. Nasvete o tem, kako to veščino izboljšamo, bo z nami delila Jasmina Lambergar, certificirana trenerka spomina.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media