Kruh in med

12. oktober 2018

Jubilejni kruh iz 7 žit

Jutri, v soboto, 13. oktobra, bo dobro obiskati ljubljansko tržnico z okolico, saj se bo tam marsikaj dogajalo. Ob že klasični ponudbi sadja in zelenjave lokalnih pridelovalcev ter drugih kulinaričnih izdelkov bo več pozornosti namenjene kruhu (in krušnim izdelkom) ter medu (in medenim izdelkom).

Na Pogačarjevem trgu bo  med 10. in 14. uro na tradicionalnem Kruhfestu podjetje Žito praznovalo svojo sedemdesetletnico. Obljubljajo bogat animacijski program za otroke, degustacije različnih kruhov, med drugim so ob obletnici spekli poseben Jubilejni kruh iz 7 žit (vsebuje proseno, pšenično, rženo, pirino, koruzno, ječmenovo in ajdovo moko; pšenično kislo testo pa zagotavlja večdnevno svežino). Ob deseti uri pa bodo slavnostno, ob navzočnosti ljubljanskega župana,  razrezali največji jelenov hlebec. Ob 12. uri pa ne zamudite gledališke predstave gledališča Ane Monro na temo namakanja pekov.

Medeni dan 

 Na Stritarjevi ulic pa bo med 9. in 14. uro potekal Medeni dan. Na stojnicah se bodo predstavili člani Čebelje poti v Ljubljani, lokalna društva ter ponudniki zelenjave in izdelkov iz sadja in zelenjave. Obiskovalci bodo lahko poskusili različne vrste medu, nakupili ozimnico in izvedeli marsikaj koristnega o čebelah in samooskrbi v Ljubljani, ali pa se včlanili od katerega od društev, ki se bodo predstavljala.

 Čebelja pot, ki so jo zasnovali v  okviru programa Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, združuje 35 članov, od izobraževalnih in kulturnih institucij, institucij povezanih z zdravjem do gospodarskih institucij ter čebelarjev in čebelarskih društev.  Člani se trudijo za ohranjanje biodiverzitete ter osveščajo javnost o pomenu čebel za naš obstoj in za našo samooskrbo s hrano.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media