Z električnim vozilom po Žalah

26. oktober 2018

 Na območju največjega ljubljanskega pokopališča Žale do srede, 31. oktobra, vozi  električno vozilo  Kavalir, ki je namenjeno predvsem prevozu oseb z oviranostmi in starejših oseb, ki težko hodijo.

Vozi po voznem redu med 9. in 17. uro. Vsako polno uro krene s prve postaje, z zadnje,osme  postaje pa na pol ure. Ustavlja na osmih postajališčih na starem in novem delu pokopališča Žale, in sicer:

Pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale; v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča; na križišču PST in glavne poti na pokopališču; na PST pri fontani »Kamen življenja«; na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami; na križišču Poti med javorji in Poti med gabri; pri vhodu na oddelek D7 in D9 in pri zvončku Navček.

Vsa postajališča so označena s tablami, poleg njih so postavljene klopi.

Do vključno 1. novembra bosta med 9. in 17. uro vozili še dve dodatni električni vozili Kavalir, ki bosta krožili po pokopališču. Vozniki bodo potnike zapeljali do želenega groba ( kolikor blizu bo možno) in potem odpeljali nazaj na izhodišče (oziroma kamor bodo želeli).

Kavalirja lahko ustavite kjerkoli in kadarkoli v času voženj, voznika pa lahko pokličete tudi na telefonsko številko 031 666 332.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media