Da bo nega lažja

8. november 2018

 V uredništvu Vzajemnosti smo ob novembrski reviji pripravili še posebno prilogo Kako (si) pomagamo. Namenjena je vsem, ki predano skrbite za svoje bolne ali onemogle bližnje, da bi vam bila v pomoč pri negi in oskrbi.

V tem malem priročniku med drugim pišemo o tem, kako je lahko družinski zdravnik v oporo vsej družini ter kako patronažne medicinske sestre pomagajo bolniku in svojcem. Dobrodošla je seveda pomoč socialnih oskrbovalk in oskrbovalcev, ki precej razbremenijo svojce. Prepogosto se namreč dogaja, da ob skrbi za bolnega hitro omaga tudi njegov negovalec. 

Pri domači negi ne gre brez medicinsko tehničnih pripomočkov od hojc in nastavljivih bolniških postelj do pripomočkov za higieno. Pišemo o tem, kje si lahko izposodite te pripomočke in katere dobite na naročilnico, ki jo izpolni družinski zdravnik ter kako vložite vlogo za dodelitev dodatka za pomoč in postrežbo.

Koristno je upoštevati nasvete fizioterapevtke, s katerimi vajami ohranjamo gibljivost sklepov in krepke mišice, ter predloge, kako zlasti osebe z demenco zamotimo z raznimi dejavnostmi in igrami. Dobrodošli so tudi predlogi, kako se pogovarjamo z bolnim ter kako poskrbimo, da kakovostno živi do konca.

Če Vzajemnosti ne poznate, pokličite na tel. št. : 01/ 530 78 44 in poslali vam bomo brezplačni ogledni izvod.

Za nove naročnike imamo tudi posebno akcijo: Vsem tistim, ki boste plačali naročnino za prihodnje leto (letna naročnina s popustom je 23 evrov), bomo brezplačno podarili novembrsko in decembrsko številko Vzajemnosti. Ob tem dobite še prilogo Kako (si) pomagamo in Setveni koledar za leto 2019.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media