Krizantema ob knjigah

21. november 2018

 Krizantema kot simbol in poklon v spomin Ivanu Cankarju ob 100. obletnici njegove smrti ter 20.000 knjig zaznamuje  34. slovenski knjižni sejem, ki poteka do nedelje, 25. novembra.

 Poleg bogate ponudbe knjig različnih založnikov lahko obiskovalci prisluhnejo pogovorom z literarnimi gosti. Med njimi bodo svoje življenjske obletnice na Pisateljskem odru obeležili nekateri ugledni slovenski ustvarjalci, kot so Drago Jančar, Ivo Svetina in Marjanca Jemec Božič.  Sejem gosti tudi dve veliki literarni imeni iz tujine: bookerjevega nagrajenca Roddyja Doylea in Goncourtovo nagrajenko Marie NDiaye. Na kulinaričnem odru se - poleg predstavitev kuharskih knjig  - tudi kuha!

Država v fokusu je  Madžarska, ki se predstavlja prek literature in nekaterih njenih predstavnikov, kot je Peter Nadas, ki je  častni gost, ampak tudi prek filma, glasbe, plesa in kulinarike.

Mesto v gosteh je Postojna ob 200-letnici pesnika in skladatelja Miroslava Vilharja. Nova je Fotocona, prostor za fotografijo, ki je prav tako del knjižne produkcije. Še ena novost pa je strokovni del Cicifesta, ki bo v sodelovanju s Pedagoško fakulteto v Ljubljani posvečen raziskovanju in spodbujanju nadarjenosti pri otrocih.

Sejem spremlja več kot sto dogodkov – od predstavitev knjig in pogovorov z avtorji do glasbenih in kulinaričnih dogodkov, predvsem pa ugodni popusti za nakup knjig. Obiščete ga lahko med 9. in 20 uro, v petek in soboto celo do 22. ure, v nedeljo pa do 18. ure. Slogan 34. Slovenskega knjižnega sejma je: Vstopnine ni! Kupite knjigo več.

Podrobnejši program najdete na spletni strani: http://www.knjiznisejem.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media