Novice od vsepovsod

Psihološka pomoč odraslim v stiski

V prostorih Zavoda za zdravstveno varstvo Celje na Ipavčevi 18 od marca deluje psihološka svetovalnica za odrasle iz celjske regije. V strokovno svetovalno skupino so vključeni izkušeni psihologi različnih specialnosti in psihoterapevtskih smeri ter psihiatri.

Prva psihološka pomoč ni namenjena zdravljenju ali dolgotrajni psihoterapevtski obravnavi, pač pa naj bi služila kot strokovna opora v različnih življenjskih preizkušnjah (stiske v družini in v partnerskih odnosih, čustvene krize, spoprijemanje s hudo boleznijo in invalidnostjo, problemi zaradi drog in odvisnosti ...).

Svetovalnica Tu smo zate je odprta vsak ponedeljek, torek in četrtek med 15. in 18. uro. V tem času se lahko oglasite na pogovor ali pa se vnaprej naročite na tel. št. 031 778 772 ali po e-pošti svetovalnica@zzv-ce.si Napotnica ni potrebna. Za svetovalni pogovor, ki traja 45 minut, je treba plačati pet evrov.

 

Brezplačen odvoz zelenega odreza

Javno podjetje Snaga vsako pomlad prebivalcem mestne občine Ljubljana omogoča brezplačen odvoz zelenega odreza (odpadki, ki nastajajo pri delu na vrtovih, pri urejanju živih meja ter obrezovanju dreves in grmovnic). Ovenelo cvetje, posušene lončnice, drobno razrezane veje lahko v manjših količinah odložite v rjave posode, namenjene biološkim odpadkom, za večje veje pa raje naročite odvoz na številki 01 477 96 32, in to vsak delovnik med 7. in 15. uro vse do 15. maja. Zelene odpadke bodo na odlagališču Barje predelali v kakovosten kompost, ki je vsako leto na voljo tudi občanom.

 

V mobi si vtipkajte ICE!

Reševalci opažajo, da ima večina ponesrečencev sicer pri sebi mobilni telefon, vendar pri ponesrečencih, ki so v nezavesti, iz dolgega seznama številk ne morejo ugotoviti, koga naj obvestijo.

Reševalci in zdravniki zato predlagajo, da si vsak v imenik svojega mobilnega telefona vnese klicno številko osebe, ki naj bi jo ob morebitni nesreči poklicali reševalci, gasilci ali policisti, shranijo pa to številko pod mednarodno priznanim psevdonimom ICE (In Case of Emergency). Rdeči križ Slovenije poziva vse, naj to sporočilo posredujejo prijateljem in znancem.

 

Prenovljeni prostori stavbe C

Sredi marca je Onkološki inštitut Ljubljana dokončal prenovo stavbe C, ki zdaj bolnikom - tu se zdravijo zlasti bolniki s pljučnim rakom - omogoča prijetnejše počutje ter boljše razmere za zdravljenje in bivanje, zdravstvenemu osebju pa lajša zahtevno in naporno delo. Med drugim so nabavili nove bolniške postelje, prenovili sanitarije in zamenjali okna. Obnova je stala 1.628.045 evrov, večino sredstev je prispeval Onkološki inštitut, veliko pa tudi donatorji - podjetja, nevladne organizacije in posamezniki. Med večjimi donatorji so bili združenje Europa Donna, društvo NA-VDIH, ter Abanka. Največ, kar 383.572 evrov, pa je prispevalo Društvo onkoloških bolnikov Slovenije. J. P.

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media