Dvorci Hrvaškega Zagorja in počitnice na Braču

Sobota, 12. junij

Vstopna mesta: Kranj, Ljubljana, Celje

Prvič se bomo ustavili v Krapini, kjer si bomo ogledali svetovno znano nahajališče neandertalskega človeka z bogato zbirko fosilov. Nato se bomo odpeljali v Trakoščan, ki se postavlja z enim najlepše oblikovanih in vzdrževanih parkov na Hrvaškem. Ogledali si bomo dvorec iz 13. stoletja na visokem stožčastem hribu, ki se dviga nad jezercem. Prvi znani lastniki so bili grofje Celjski.

Sledil bo ogled Varaždina, ki veliko pozornosti namenja turizmu. Zagotovo boste presenečeni nad številnimi cvetličnimi zasaditvami v mestu s skoraj 50.000 prebivalci. Med najstarejše zgradbe sodi Stari grad, kjer je zdaj mestni muzej. Domnevno naj bi ga zgradili v 12. stoletju. Varaždinsko pokopališče je biser vrtne arhitekture in naravni spomenik. Za mnoge strokovnjake je eno najlepših mestnih pokopališč v tem delu Evrope. Na tej lokaciji je od leta 1773. Zdajšnjo skladno podobo je leta 1905 zaznamoval parkovni arhitekt Herman Haller.

Na čudoviti razgledni točki nad Varaždinom nam bodo v restavraciji Zlatne gorice pripravili pozno kosilo. Polni lepih vtisov in dobre volje se bomo v večernih urah vrnili domov.

CENA: 49 evrov (najmanj 45 oseb) vključuje: avtobusni prevoz, vstopnine (za krapinski muzej, dvorec Trakoščan, varaždinski grad,) degustacijo zagorskih štrukljev, kosilo, strošek vodenja in organizacije.

OPOMBA: za naročnike NI PRIJAVNINE!

 

POČITNICE NA BRAČU od 14. do 19. junija (6 dni/5 nočitev)

V hotelu s štirimi zvezdicami tik nad peščeno in prodnato plažo, v bližini mesta Supetar boste lahko uživali prijetne počitnice (5 polpenzionov) za 182 evrov, skupaj z avtobusnim prevozom pa za 249 evrov.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media