Priznanja za delo na področju socialnega varstva

Priznanja za delo na področju socialnega varstva

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve že šestnajst let podeljuje priznanja za delo na področju socialnega varstva in priznanja za dolgoletno in uspešno rejništvo. Minister dr. Ivan Svetlik je tako sredi decembra na priložnostni slovesnosti podelil te nagrade in priznanja za leto 2010.

Najvišjo nagrado, nagrado za življenjsko delo je prejel dr. Vito Flaker, nekdanji dekan visoke šole za socialno delo in fakultete za socialno delo ter zdajšnji izredni profesor na tej visokošolski ustanovi. Nagradi za izstopajoče kakovostno in strokovno delo na področju socialnega varstva v zadnjih petih letih sta prejela koordinatorka pomoči na domu pri centru za socialno delo Ptuj Jožica Brodnjak in, direktor doma starejših občanov v Ljutomeru Boris Sunko. Priznanje za dosežke na posameznih področjih dela v zadnjih dveh letih pa so prejeli projektna skupina VOSIDIS, ki jo sestavlja šest zaposlenih s centra za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem (Fabio Feregotto, Tatjana Knapp, Metka Lenko, Vojka Lipovšek, Branka Moličnik in Mateja Rebol), članica društva upokojencev Kočevje Marija Mestek in Vladimira Zavašnik, vodja varstveno-delovnega centra in bivalne enote podjetja Želva.

Priznanje za dolgoletno in uspešno rejništvo pa so prejele tri rejnice: Tanja Ferlin iz Razkrižja, Angela Ivančič iz Zavrča in Frančiška Videc z območja centra za socialno delo v Laškem.

 

Marija Mestek, prostovoljka iz Kočevja

Čeprav si vsi nagrajenci zaslužijo, da bi njihovo delo in požrtvovalnost spoznala kar najširša javnost, tokrat posebno pozornost namenjamo zgolj Mariji Mestek, ki dela v projektu Zveze društev upokojencev Slovenije »Starejši za starejše« v Društvu upokojencev Kočevje, ki je tudi predlagalo ministrstvu, da ji podeli to priznanje. Društvo upokojencev Kočevje se je človekoljubnemu projektu »Starejši za starejše« pridružilo pred tremi leti z 31 prostovoljci, ki skrbijo in na različne načine pomagajo onemoglim, bolnim, osamljenim starejšim ljudem v njihovi občini. Tudi Marija Mestek se je takoj vključila v skupino prostovoljcev. Povezala se je z enoto Rdečega križa v Kočevju, kjer sprejema pakete pomoči in jih sama dostavlja starejšim onemoglim in bolnim občankam in občanom. S svojim prijaznim in humanim odnosom ji na svojstven način uspeva, da bolne, betežne in tiste, ki se zaradi finančne stiske ne morejo vključiti v družbo, razvedri in jim polepša dan. Predsednica društva Ana Kosten je v obrazložitvi predloga za priznanje Mariji Mestek tudi zapisala: »Z veliko volje in pridnosti se je prebijala skozi življenje, vedno nasmejana in dobrosrčna sprejema ljudi …, je zelo dobrotljiva, pozitivna in socialna oseba.«

Marija pa mi je ob podelitvi priznanja zaupala, da je priznanja sicer zelo vesela, da pa je najbolj vesela takrat, ko sama razveseli koga drugega. Prostovoljcem se vse dobro, kar storijo za človeka, vrača z njegovim zadovoljstvom in občutkom, da so k temu pripomogli.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media