Vzajemnost ima veliko prijateljev

Prosti čas | jul. '10

Vzajemnost ima veliko prijateljev

Tudi letos se je zbrala številna druščina prijateljev revije Vzajemnost in zadnji majski konec tedna preživela v veselem razpoloženju. Naročili smo lepo, sončno vreme, si nadeli prepoznavne rdeče čepice, dobre volje, petja, plesa in smeha pa v poreški Zeleni laguni tako ali tako ni manjkalo.

Lahko se pohvalimo, da smo na šestem srečanju gostili udeleženko, ki je prišla doslej od najdlje - iz daljne Avstralije. Oktobra bo namreč minilo 40 let, kar Marija Ovčak živi v Melbournu, kjer si je ustvarila družino, a se »kot lastovka« rada vrača v Slovenijo. Rodila se je v Ilirski Bistrici, kjer je v otroških letih sklenila trdno prijateljstvo z Milko in Danico. Tako trdno, da ga niti medcelinska razdalja ne more načeti. Ob letošnjem obisku domovine sta jo prijateljici povabili na naše srečanje, kjer je zelo uživala. Še posebej na ladji, ki nas je popeljala po Limskem kanalu proti Rovinju in Vrsarju in na kateri se je pelo in plesalo vse do izkrcanja.

Kljub polnemu urniku je bilo dovolj časa tudi za sprehode in namakanje nog v morju (najbolj pogumni so celo zaplavali). Nekateri so preizkusili blagodejnost Bownove terapije, gospe pa so z veseljem izrabile priložnost in se pustile naličiti »strokovni roki«. Mojca iz Avona je poskrbela, da so se v soboto zvečer pokazale v kar najlepši luči.

Naša revija spremlja aktualne dogodke in tako smo na srečanju pripravili  tekmovanje za najbolj talentiranega prijatelja Vzajemnosti. Da smo Slovenci narod pevcev, se je izkazalo tudi tokrat, saj je največ kandidatov in kandidatk pokazalo svoje pevske sposobnosti. Pa tudi kaka manekenka, ča-ča-ča plesalka in nogometni navijač so se znašli na odru. Tekmovalci so na najrazličnejše načine skušali prepričati žirijo. Tako smo ugotovili, da žlice niso le del jedilnega pribora in da si za dober nastop splača (vsaj začasno) sposoditi zakonskega partnerja.

V finalu tekmovanja Vzajemnost ima talent so se pomerili: Mici in Tone s šaljivo pesmijo Šentjurskih muzikantov, Marjan - »amater na žlicah« in Jožica, ki je napisala in tudi zapela pesem o upokojenskem življenju, s katero si je prislužila lepo nagrado.

Pa se vse tri dni nismo le zabavali, pač pa smo se tudi kaj novega naučili. Med drugim je Nevenka Breznik razkrila nekaj skrivnosti za zdrave in bujno cvetoče rože, zdravnik Marjan Radetič, pa nas je spomnil, kako naj poskrbimo, da bo naše telo ostalo gibčno in v kondiciji, saj bomo tako lahko omilili prenekatero zdravstveno tegobo.

In za to plat smo letos dobro poskrbeli. Z jutranjim razgibavanjem, ki ga je kot vsako leto vodila naša sodelavka Savina Vybihal, pa z nordijsko hojo pod strokovnim vodstvom ter seveda z miganjem na ladji in z večernim vrtenjem po plesišču, ki ga je v soboto popestril nastop Natalije Verboten.

No, le število stopnic okoli hotelov bomo v prihodnje omejili ...

Pa na svidenje prihodnje leto!


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media