Primorski upokojenci tokrat v Kopru

Primorski upokojenci tokrat v Kopru

Druženje | sep. '10

Koper - Dobrih dva tisoč upokojencev iz južne in severne Primorske se je na vroč julijski dan zbralo v dvorani Bonifika v Kopru na tradicionalnem upokojenskem srečanju.

Zbrane so pozdravili predsednik južnoprimorske PZDU Marjan Pavlič in severnoprimorske PZDU Alojz Vitežnik ter predsednik koprskega društva upokojencev Anton Jenko. Slednji se je – enako kot koprski župan Boris Popovič - pohvalil z dnevnim centrom, ki so ga na kar 500 kvadratnih metrih površine odprli v prostorih nekdanje restavracije v Športnem centru Bonifika. V centru se bodo lahko starejši občani, ki jih je že skoraj 17 odstotkov, ukvarjali z različnimi dejavnostmi, kot so učenje tujih jezikov, računalništvo, družabne igre, ročna dela; v zdravstvenem kotičku si bodo lahko izmerili krvni tlak in krvni sladkor ter poiskali zdravniški nasvet. Vodja centra Danica Ložnar Krajnc pa ima v načrtu še druge dejavnosti, kot so predavanja, literarni večeri in podobno. Dejavnosti so za obiskovalce dnevnega centra, ki je odprt od 6. do 18. ure, brezplačne. Sicer pa naj bi na Koprskem, točneje na Volmu, v kratkem začeli graditi nov dom upokojencev za 150 stanovalcev, gradili pa naj bi tudi nova oskrbovana stanovanja, kot je povedal župan Popovič.

Glavna govornika srečanja - predsednik DeSUS Karel Erjavec in predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak - sta se dotaknila za upokojence perečih tem in požela aplavz zbranih. Kožuhova je med drugim zavrnila očitke, češ da je upokojenska organizacija vse bolj spolitizirana, in dejala: »Saj se ne vtikamo mi v politiko, politika se vtika v nas!« Po njenih besedah je nesprejemljivo, da v bolniški blagajni zmanjkuje denarja, medtem ko ga upravljavci zavarovalnice Vzajemna na široko razdajajo prijateljem in političnim botrom.

V kulturnem programu srečanja so nastopili pihalni orkester iz Sv. Antona, mešani pevski zbor Maestral iz Kopra, pevke Dekleta iz Škofij, moški pevski zbor Ciril Kosmač iz Kopra, kot vedno pa so največ smeha poželi šegavi Šavrinke anka Šavrini iz Gračišča.

Nekateri udeleženci so izkoristili priložnost za ogled Luke Koper, drugi pa so srečanje nadaljevali s plesom še v pozno popoldne.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media