Dolenjci tradicionalno na Jasi

Dolenjci tradicionalno na Jasi

Druženje | sep. '10

Dolenjske Toplice - Vsa srečanja upokojencev Dolenjske in Bele Krajine so na Jasi v Dolenjskih Toplicah, pa naj srečanje pripravi katerakoli občinska zveza. To je po besedah predsednika pokrajinske zveze Jožeta Jazbeca najenostavnejše, saj za gostinsko ponudbo in vso »logistiko« poskrbi Zdravilišče Dolenjske Toplice. Tako organizatorji z izvedbo srečanja nimajo nobenih stroškov.

Za izvedbo letošnjega srečanja, ki je bilo tudi tradicionalno na prvo soboto v avgustu, je poskrbela občinska zveza DU Metlika pod pokroviteljstvom občine Metlika. Zato je tudi bila slavnostna govornica metliška županja in poslanka Renata Brunskole. V svojem govoru je zlasti poudarila skrb za socialno varnost, razumnost in strpnost, ki je potrebna pri reševanju vseh in ne le socialnih težav: »Moramo si pomagati in biti razumevajoči drug do drugega. Ni prav, da bi ustvarjali konflikte in da bi potencirali negotove razmere.« Podpredsednik ZDUS Anton Donko pa se je v imenu odstotne predsednice posebej zahvalil za uspešno društveno delo in podporo pri izvedbi številnih projektov ZDUS, še posebej pa številnim prostovoljcem, ki »iz dneva v dan skrbijo za vse tiste starejše, ki danes ne morejo biti z nami«. Zbrane sta pozdravila tudi župan občine Dolenjske Toplice Franci Volk in predsednik dolenjsko-belokranjske zveze Jože Jazbec. Sledil je zanimiv in prijeten kulturni program. Vse nastopajoče - ženski pevski zbor DU Metlika, harmonikarja Davida Starešiniča, učenca OŠ Podzemelj, plesno skupino OŠ Metlika, Franceta Hočevarja (del njegove pesmi objavljamo v pismih bralcev) in kulturno umetniško društvo Tomaševi iz Božakovega, kot tudi družino Nemanić so poslušalci in gledalci nagradili z bučnim aplavzom. Prav tako tudi dobitnike pokalov za najboljše društvene dosežke na športnih igrah pokrajinske zveze, na katerih je sodelovalo kakih 650 tekmovalcev.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media