Pridružite se Navdihu

Pridružite se Navdihu

Druženje | feb. '11

Literarno društvo Navdih je edino društvo v prestolnici, ki povezuje starejše občane z žilico za ustvarjalno pisanje. Čeprav delujejo v Ljubljani, so člani, dvajset je stalnih, iz različnih koncev Slovenije. Družijo se že dvanajst let. Prvi člani so se srečali v krožku na univerzi za tretje življenjsko obdobje, potem pa so se odločili za samostojno pot.

Svoje ustvarjanje jemljejo zelo resno, saj, kot poudarjajo, jim ne gre za pisanje spominov, pač pa za literarno ustvarjenje, ki ga želijo kar najbolj izpiliti, zato so se vedno pripravljeni učiti. Na srečanjih ob sredah se pod vodstvom mentorja poglabljajo v tuja in svoja dela, se preizkušajo v pisanju proze in poezije, bogatijo besedni zaklad, se spodbujajo in si pomagajo pri ustvarjanju. Prirejajo literarne večere, naslednji bo aprila v Vodnikovi domačiji. Nastopili so tudi v Centru starejših Trnovo (na fotografiji). Svoja dela objavljajo v revijah, da preverijo svoje sposobnosti, pa radi sodelujejo na literarnih natečajih. In to uspešno!

Izdali so že štiri knjige s svojimi literarnimi prispevki, zadnja z naslovom Besede so pisani metulji je izšla novembra lani. Še posebej pa so ponosni na to, da so v projektu Ljubljana - svetovna prestolnica kulture lani izpeljali kar šest literarnih večerov, tudi v Trubarjevi hiši literature.

Če premorete dovolj ustvarjalnega poguma, ljubezni do lepe slovenske besede in veselja do prebiranja knjig, obenem pa menite, da bi bilo dobro kaj iz vašega življenja preliti na papir, se jim pridružite. Pišete jim lahko na naslov: Literarno društvo Navdih, Spodnje Gameljne 103, 1211 Ljubljana – Šmartno, ali pa pokličete tajnico društva na telefon 040 356 543. Več o delu društva in literarne utrinke pa lahko preberete na njihovi spletni strani http//drustvo-navdih.net.


 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media