Ionizirana voda vrača energijo

Dobro počutje | mar. '11

Dokler smo živi, skozi naše telo tečeta voda in sol, pravi Vladimir Maganja, dr. med., specialist fizikalne medicine in rehabilitacije v Termah Dobrna. Stalno namreč izločamo slan urin, slan znoj, pa tudi solze so vedno slane. Človeški organizem je pravzaprav stroj, ki deluje na električno energijo. Električni impulzi ali elektroni, ki jih prispeva sol, omogočajo in poganjajo življenjske procese. Voda je medij, v katerem poteka transport elektronov, jih pa v manjši meri prispeva tudi sama, če pijemo živo, naelektreno vodo.

Živa voda je v rekah, morjih, jezerih, studencih in potokih, kjer narava ni okrnjena. Ima presežek elektronov, kar pomeni, da je negativno naelektrena. Močno naelektrena voda je tudi v oblakih in ko udari strela, vidimo, kako veliko moč vezave in sproščanja elektronov ima voda. Voda iz pipe in ustekleničene vode so popolnoma devitalizirane, pogosto jim celo primanjkuje elektronov, s postopkom elektrolize naredimo živo ali vitalizirano vodo. Če pijemo ionizirano vodo ali naravno živo vodo dobi iz nje telo dodatne elektrone. Tok elektronov beležimo s preiskavami, kot so elektrokardiogram (EKG), elektroencefalogram (EEG) in elektromiogram (EMG). Elektrode torej beležijo električne tokove, ki poganjajo naše srce, možgane in mišice.
Naše telo je znotraj elektronegativno, kar zagotavlja izločanje elektropozitivnih odpadkov. Če pijemo z elektroni nasičeno vodo, taka voda z elektromagnetno silo pritegne nase pozitivne odpadke, jih nevtralizira, ledvice pa jih izločijo iz telesa. Torej živa voda aktivno čisti naše notranje okolje in s tem krepi naše življenjske sile.

Pol litra pred spanjem in zjutraj
Pitje ionizirane vode priporoča dr. Vladimir Maganja prav vsem, zlasti priporočljiva pa je za oslabele, kronične in izčrpane bolnike, prav tako za športnike, delavce, otroke, gospodinje ... Ionizirana voda je namreč poleg tega, da je naelektrena, še očiščena pesticidov, saj je pred elektrolizo filtrirana s sodobnimi filtri, ki ta čedalje bolj prisoten dodatek civilizacije odstrani iz vode več kot 99-odstotno. Pesticidi so zelo elektropozitivne snovi in kot taki močni ubijalci življenja. Izkušnje kažejo, da voda že po osemdesetih metrih pretoka skozi cevi, izgubi prav vse proste elektrone.
In kje ionizirano vodo sploh lahko dobimo? Studenci v neokrnjeni naravi so čedalje redkejši, drug vir pa je ionizator, ki vodo očisti pesticidov in industrijskih polutantov, ter jo z elektrolizo naelektri ali ionizira.
Dr. Vladimir Maganja meni, da je priporočljivo popiti pol litra vode pred spanjem in pol litra zjutraj, ker jo čez noč izdihamo približno en liter. Tako zmanjšamo zgostitev krvi, ki je največja zjutraj, saj se vsa izdihana voda izloči iz pljučnega krvnega obtoka. S tem zmanjšamo tveganje nastanka kapi ali infarkta, ki sta zaradi goste krvi najpogostejša v drugi polovici noči in zjutraj.
Tudi pred jedjo je priporočljivo izpiti približno pol litra vode, ki gre hitro skozi želodec in iz črevesja v kri. Iz nje žleze naredijo slino, želodčni sok, žolč in prebavne sokove trebušne slinavke. Telesu moramo zagotoviti vodo za izdelavo prebavnih sokov, če tega ne storimo, pride po odvzemu vode in elektrolitov iz krvi do njene zgostitve. To predstavlja za telo velik stres, saj se mora srce bolj truditi, da gosto kri poganja po telesu. Pitje vode med obrokom ni potrebno in je tudi škodljivo, saj z vodo razredčimo prebavne sokove in oslabimo prebavo. Po mešani hrani je treba piti vodo čez dve do dve uri in pol, ko se v črevesu odvija proces hidrolize ali ločevanja potrebnih snovi, ki se absorbirajo v krvni obtok, od nepotrebnih, ki se izločijo. To ločitev črevo lahko opravi le v črevesni vsebini, razredčeni z vodo. Če takrat vode ne izpijemo, jo črevo vzame iz krvnega obtoka in srce torej spet poganja gosto kri. Ker je sadje hitreje prebavljivo, je treba piti vodo že pol ure po zaužitju sadja.

Povprečen človek, ki tehta 70 kg, na dan izdiha in skozi kožo izgubi 1,5 litra vode, enako količino vode potrebujejo ledvice, da izločijo odpadke, ki nastanejo pri presnovi v celicah. Zato bi morali odrasli spiti tri litre vode na dan. Kadar se močno znojimo pa je treba količino popite vode ustrezno povečati.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media