60 let uspešnega dela

Druženje | maj '12

Kanal - Letos mineva 60 let od ustanovitve tukajšnjega društva upokojencev, saj je bilo registrirano 16. marca 1952. Jubilej so počastili s priložnostno prireditvijo in s pestrim kulturnim programom. Udeležili so se je župan občine Kanal Andrej Maffi, predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak, predsednik pokrajinske zveze društev upokojencev severne Primorske Alojz Vitežnik in pokrajinski koordinator projekta Starejši za starejše Aldo Ternovec. Izdali so tudi zbornik, ki v sliki in besedi prikazuje zgodovino društva.
Društvo upokojencev je najbolj številno društvo v občini, saj je vanj včlanjenih 761 članov iz krajevnih skupnosti Kanal, Avče, Levpa, Kal nad Kanalom, Ročinj, Lig in Kambreško. V društva deluje več sekcij (balinanje, pikado, plavanje, kvačkanje, klekljanje, pohodi, izleti, plavanje). Vsako leto pripravijo en ali dva enodnevna izleta, poskrbijo za plavanje v Izoli in v bazenu v Novi Gorici, pripravijo novoletno srečanje in poletni piknik ter razstavo ročnih del. Med prvimi so se pridružili vseslovenskemu projektu Starejši za starejše, v katerem sodeluje 17 prostovoljk in prostovoljcev. Starejše in bolne člane obiskujejo na njihovih domovih ali v domovih za starejše, enkrat na leto pa pripravijo tudi srečanje z jubilanti.
Organizirajo predavanja o zdravju in prometu ter meritve krvnega tlaka in sladkorja. Aktivno so se vključili v projekt Več zdravja v občini Kanal ob Soči. Poleg obnovljene pisarne so prizadevni člani uredili večnamenski prostor pod novo športno dvorano osnovne šole, ki je namenjen igranju pikada, predavanjem in družabnim srečanjem. Člani se udeležujejo turnirjev in športnih iger in so zelo uspešni, saj so si v letu 2011 osvojili naslov najuspešnejšega društva. Sprejeli so tudi organizacijo 9. športnih iger društev upokojencev severno primorske regije, ki bodo 26. maja.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media