Štiriletno uspešno delo

Štiriletno uspešno delo

Druženje | maj '12

Kamnik – Kot so sklenili na občnem zboru društva, bo Vinko Polak prihodnja štiri leta vodil DU Kamnik, ki ima 3300 članov, za podpredsednika pa so izvolili Miha Prosena in Franca Svetelja. Zbrane člane je pozdravil tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je poudaril dobro sodelovanje med občino in društvom.
Društvo je dejavno na več področjih. Na prvo mesto vsekakor sodi projekt Starejši za starejše, ki ga že pet let vodi Marjana Berlec, v njem pa sodeluje več kot 30 prostovoljk in prostovoljcev. Pripravljajo tudi preventivne zdravstvene aktivnosti (telovadba, dihalne vaje, svetovalna pisarna,...).
Na področju kulture so najbolj dejavni v mešanem pevskem zboru in v folklorni skupini, to pa velja tudi za Ljudske pevke predice. Pomembna so kulturno-zabavna srečanja vsak prvi petek v mesecu. Od decembra dalje pa so se lepo uveljavili tudi plesni večeri vsak petek od 20. do 22. ure v kamniškem domu kulture.
V zelo razgibano športno-rekreativno dejavnost, ki jo vodi Miha Prosen, sodijo balinarji, kegljači, metalci pikada, strelci, kolesarji, igralci tenisa, šahisti, smučarji, pohodniki in sprehajalci. Med drugim so igralci tenisa postali ekipni prvaki Gorenjske, medtem ko je ženska ekipa postala državni prvak v pikadu. Predsednik društva je pri tem ugotovil, da zaostrene finančne razmere niso bistveno okrnile društvene aktivnosti, saj nekatere dejavnosti, kot so balinanje, kegljanje, streljanje in kolesarjenje, sofinancirajo tudi člani sami.
Lani so pripravili kar 31 izletov, dvakrat na leto se člani udeležijo tudi organiziranega letovanja v hotelu Delfin v Izoli in enkrat na leto v Termah Lendava.
Zelo dobro je tudi sodelovanje z občino Kamnik in Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske, kar je poudaril njen predsednik Janez Sušnik, ki je povedal, da bo srečanje gorenjskih upokojencev 6. septembra na Jezerskem. V imenu ZDUS je podelil priznanja za delo predsedniku Vinku Polaku, Mariji Merčun in Jožetu Jagodicu, velike plakete ZDUS pa Jožetu Kalanu, Karli Urh (na fotografiji) in Franciju Poljanšku. Pisna priznanja je prejelo tudi 18 prostovoljcev in prostovoljk, ki že od začetka sodelujejo v projektu Starejši za starejše. Zahvalno listino DU Kamnik pa bodo podelili tudi kamniškemu baritonistu Janezu Majcenoviču za njegovo večletno sodelovanje. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media