Mladostna zagnanost in zvedavost

Mladostna zagnanost in zvedavost

Druženje | maj '12

Slovenske Konjice - V društvu upokojencev, ki združuje blizu 700 članov, delujejo številne sekcije in skupine, v katerih lahko vsakdo najde kaj zase. Pevkam in pevcem ženskega pevskega zbora DU in moškega pevskega zbora Adolf Tavčar je mogoče prisluhniti na številnih nastopih. Uspešna je tudi sekcija za šport in rekreacijo, znotraj katere deluje skupina za tekmovalni šport, ki ima kar 160 članov. Lani, denimo, so bili kegljači prvi na celjskem pokrajinskem tekmovanju, na državnem prvenstvu pa so zasedli tretje mesto. Uspešne so tudi strelke in strelci, balinarji, šahisti, tekmovalci v pikadu ... Veliko možnosti za rekreacijo imajo člani pri redni telovadbi, namiznem tenisu ali pri nordijski hoji.
Skupina za izobraževanje je lani pripravila tečaje angleškega jezika in računalništva, ki jih je obiskovalo več sto upokojencev. Uveljavila sta se tudi ročnodelski krožek in lani ustanovljeni zeliščarski krožek Kopriva.
V projektu Starejši za starejše so prostovoljke od leta 2008 potrkale na vrata 2400 občanov, starejših od 69 let, samo lani so vnovič obiskale 978 občanov. S pomočjo centra za socialno delo so uspešno rešile stisko 46 občanov.
Med dejavnostmi, v katere se vključuje največ članov, sta na prvem mestu izletništvo in letovanja. Delo društva so obširneje predstavili na občnem zboru, na katerem so najbolj prizadevnim podelili tudi priznanja in plakete. Predsednik konjiškega društva Anton Obrul je podelil štiri priznanja. Priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje pa so iz rok Antona Lebana prejeli Marija Martinčič, Henrik Penič in Miroslav Pastirk ter Adolf Pristovšek. Na občnem zboru so se z minuto molka spomnili častnih članic društva Ivanke Einfalt in Marte Šlibar, ki je bila kar tri mandate predsednica društva. V tem času je zrasel mladinski center Dravinjske doline. Tudi po njeni zaslugi je tako še danes dom konjiških upokojencev poln mladih po letih ter po duši in dejanjih.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media