Bioresonanca odkriva in zdravi številna obolenja

Bioresonanca odkriva in zdravi številna obolenja

Dobro počutje | jul. '12

Bioresonanca je eden najsodobnejših in najhitrejših medicinskih pregledov; je povsem neboleč, varen in brez stranskih učinkov. Ne posega v telo, ampak vse razbere iz človekovega bioenergijskega polja. 
Z bioresonančnim aparatom Bicom terapevt najprej prek palcev rok in nog preveri splošno stanje telesa ali pretočnost energije v energetskih kanalih: limfnega sistema, pljuč, debelega črevesa, živčnega sistema, krvnega obtoka, žlez z notranjim izločanjem, srca, tankega črevesa in drugih organov. Ko ugotovi, kje so najizrazitejša odstopanja na teh akupunkturnih točkah, testira osebo, na kaj vse je alergična. »Informacijo alergena prek aparata projiciramo na človeka in gledamo, kako se bo na to odzvala akupunkturna točka,« pojasnjuje zdravnica dr. Svitlana Smodej Kaban, dr. med., iz Term Olimia iz Podčetrtka, kjer ima bioresonančno ambulanto Alter.
Človeka testira na številne morebitne alergene, med drugim na različna žita, ribe, meso, glivice, plesni, zelenjavo, poživila, oreške, žuželke, mleko, dlako živali, sadje, jajca, cvetni prah, pršico, amalgam, živo srebro, klor, parazite, zdravila, škropiva, pa tudi viruse in bakterije. Aparat, denimo, zelo uspešno odkrije v telesu sicer dobro prikrito bakterijo Borrelio Burgdorferi, ki povzroča borelijo; bolezen lahko namreč izbruhne tudi šele po desetih do petnajstih letih po ugrizu s to bakterijo okuženega klopa.

Najprej terapija za čakre
Po diagnosticiranju terapevt določi število terapij, ki je odvisno od števila in jakosti alergenov ter od splošnega stanja telesa. Čas vsake terapije z Bicom aparatom določa terapevt individualno in za vsako terapijo posebej. »V naši ambulanti bolniku pogosto najprej opravimo terapijo za čakre kot temeljno terapijo, da ga energijsko dvignemo, da telo sploh postane dovzetno za druge terapije, ki jih je potem tudi potrebno manj. Bolnik je namreč prav zaradi neravnovesja v delovanju svojih čaker ter posledično neravnovesja v svojem imunskem in hormonskem sistemu sploh dobil alergijo in so se njegove celice začele bolezensko odzivati na sicer po navadi neškodljive snovi. Ko vidimo, da je kdo precej čustveno, imunološko in hormonsko na dnu in je v slabem zdravstvenem stanju in si ne upamo začeti z drugimi terapijami, mu z Bicom aparatom najprej naredimo terapijo za čakre,« pojasnjuje zdravnica.
Delovanje metode, pa tudi diagnosticiranje in zdravljenje lahko pojasnimo s kvantno fiziko. Vsak atom ima svoje jedro, ki niha z določeno vibracijo. In ker je vse okoli nas in v nas iz atomov, torej vse niha: vesolje, zemlja, živali, človek, telesni organi. Nihanje je sila, ki nastopa v določenem enakomerno vračajočem se časovnem presledku. Pljuča, denimo, nihajo drugače kot jetra; in obolela pljuča nihajo drugače kot zdrava.
»Aparat Bicom lahko zazna, ali je valovanje določenega organa bolezensko ali zdravo, je harmonično ali ni. Zdravo nihanje vrne v telo okrepljeno nihanje, bolezensko nihanje pa vrne v telo v njegovi zrcalni sliki. Po fizikalnih zakonih pa se valovanje in njegova zrcalna slika med seboj izničita, tako da se bolezenske frekvence izbrišejo iz spomina celic,« razlaga zdravnica. Alergije torej zdravijo tako, da informacijo alergena, na katerega je bolnik preobčutljiv, vstavijo v aparat, ki bolniku pošilja zrcalno sliko tega alergena in tako v celicah izbriše spomin na alergen. To ni klasična desenzibilizacija, ki jo zoper alergije uporablja medicina.

Bioresonanca zdravi različne bolezni
»Bioresonančno terapijo zelo uspešno uporabljamo pri odpravljanju različnih alergij, kroničnih obolenj, kot so nevrodermitis, astma, vnetje črevesja in driska zaradi alergij, nekatere bolezni prebavnega trakta, kronična bolečinska stanja gibalnega sistema, stanja po poškodbah, nevroborelioza po ugrizu klopa, stanje po preboleli okužbi z borelijo; pomaga tudi pri glivičnih okužbah, denimo z glivico kandida, kronični izčrpanosti, stresu, glavobolu, migrenah, hormonskih motnjah, tudi zaradi mene, depresiji in podobno. Pri otrocih lahko še zlasti pomagamo pri hiperaktivnosti, če ni organskega vzroka zanjo, pri neješčnosti, oslabljenem imunskem sistemu in pogostih okužbah,« razlaga sobesednica.
Pristavlja, da je metoda uspešna približno 80-odstotno, kar pomeni, da se kar osem od desetih alergikov poslovi od alergije na določeno snov ali več snovi. Pri desetini bolnikov se stanje izboljša, le pri štirih odstotkih bolnikov ostane stanje nespremenjeno ali se poslabša, pri odstotku bolnikov pa učinkov zdravljenja ni mogoče oceniti.
V Nemčiji in Avstriji je ta metoda med zdravniki zelo razširjena, bioresonančni aparat Bicom za testiranje na alergije in za terapije uporablja vsak tretji ali četrti zdravnik v splošni ordinaciji. Uporabljajo ga tudi zobozdravniki, da sproti testirajo bolnike, ali so morebiti alergični na katero od snovi, preden jim jo vstavijo v usta. »Možnosti praktične uporabe bioresonančne terapije so res velike,« še pravi dr. Smodej Kabanova, ki bioresonančno diagnosticiranje in terapije priporoča tako mladim, kot starejšim tudi v preventivne namene.
V sedemdesetih letih minulega stoletja si je nemški zdravnik dr. Morell zamislil, da bi za terapijo uporabil elektromagnetna nihanja iz telesa bolnika ali iz različnih snovi. Povezal se je z inženirjem Raschkejem in razvil napravo, ki jo je imenoval MORA-aparat. Zamisel se je razvijala in se združila s hitrim razvojem računalniške tehnologije in tako je nastala naprava BICOM (BIO-COMunication), nova terapija pa je postala znana kot bioresonanca.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media