Veseli in nasmejani na srečanju v Baški

Prosti čas | jul. '12

Vsako leto je bilo na srečanju naročnikov in prijateljev Vzajemnosti veselo, letos, v Baški pa še posebej, kajti smeh in dobro voljo nam je zapovedala Marija Merljak, ki je v svojih delavnicah tudi pripravila nekaj hrane za dobro voljo. Z veseljem smo jo pojedli, saj je bila prav okusna. Z veliko mero dobre volje nas je napolnjevala tudi jutranja in popoldanska »telosvatba« (zatipkano in pravopisno napako za telovadbo je Savina Vybihal spretno uporabila kot svatbo telesa); veselo je bilo tudi na večernih plesih in zabavi, še zlasti zadnji večer, ko je igrala Steklarska godba iz Hrastnika in je spretni dirigent k dirigiranju in igranju nekaterih instrumentov povabil tudi naše ženske in moške. Kar nekaj se jih je odzvalo in nas zabavalo. Navdušile so nas tudi njihove mažoretke, ki so ob zvokih godbe v atriju hotela Corinthia, kjer nas je večina prebivala, prav ubrano zaplesale.
Veselo in zanimivo je bilo tudi na vseh treh izletih, kjer so rdeče kapice, ki so pred soncem varovale udeležence, preplavile Goli otok, Valun, Lubenice in mesto Cres na tem otoku ter mestece Vrbnik na Krku.
Z veseljem pa smo »konzumirali« tudi nova znanja, ki so nam jih na prijeten način posredovali naši strokovnjaki: Marija Merljak nas je učila, kako hrana spodbuja možgane in katera hrana dobro vpliva na razpoloženje; Miša Pušenjak nam je povedala marsikaj koristnega za naravi prijazno gojenje vrtnin, zdravnik Danilo Radošević pa, kako se ubraniti boleznim srca in ožilja. Nekatere so zanimali tudi ukrepi vlade pri pokojninah, kar jim je pojasnila Anka Tominšek.
Ker Vzajemnost letos praznuje 38-let izhajanja, smo v Baški z najboljšo nagrado, to pa je bil vikend paket v Zdravilišču Dolenjske Toplice, nagradili udeleženca, ki je najdlje naročen na našo revijo. Tako je nagrado dobil ….
Prepričani smo, da je večina od 440 udeležencev po tridnevni sprostitvi v Baški prinesla domov lepe spomine in trdno namero, da se prihodnje leto vnovič pridružijo našemu srečanju.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media