Z elektromagnetnimi valovi nad impotenco

Dobro počutje | okt. '13

Motnje erekcije zdravimo na več načinov. Na prvem mestu so zdravila, kadar pa tiči vzrok za erektilno disfunkcijo v žilnem sistemu, je učinkovita najsodobnejša metoda zdravljenja z elektromagnetnimi valovi.

Tako imenovano LSWT metodo (Linear ShockWave Therapy) v svoji zasebni ambulanti opravlja mag. Marko Lovšin, specialist urolog, s pomočjo posebne naprave, ki so jo izpopolnili v Izraelu. Metoda je  primerna za moške, pri katerih je moten dovod krvi in prekrvitev penisa, zaradi česar je erekcija preslaba.
 »Udarni valovi, ki jih proizvaja aparat se po posebni glavi prenašajo na točno določen del telesa. V našem primeru se ti valovi usmerijo na brecilo in koren penisa in povzročijo nastanek novih žilic, s čimer se poveča prekrvitev, kar omogoča trdnejšo erekcijo. Terapija je popolnoma neboleča,« pravi mag. Lovšin, ki bo v svoji ambulanti opravljal tudi mednarodno študijo o učinkih terapije. Princip delovanja je podoben, kot jo doslej že uporabljajo v urologiji za drobljenje kamnov.
Težave z erekcijo ima pri nas že vsak peti moški. »Najpomembnejša sprememba, ki jo vidimo v naši ambulanti, je nižanje starostne meje bolnikov. Vedno več je mlajših moških s težavami z erekcijo. Kar v 80 odstotkih ženske prijavijo partnerja na pregled, pogosto pa pridejo skupaj. Tak način zdravljenja je zaželen in daje dobre rezultate, saj morata pri odpravljanju težav z erekcijo sodelovati oba partnerja,« poudari Marko Lovšin.
Za zdravljenje erektilnih motenj se najpogosteje uporabljajo tablete iz skupine zaviralcev fosfodiesteraze-5, ki pa jih ne smejo uživati vsi bolniki. Hkratna uporaba nekaterih drugih zdravil denimo lahko povzroči padec krvnega pritiska. Zdravljenje z elektromagnetnimi valovi po zagotovilih strokovnjakov nima stranskih učinkov. Primerno pa je za moške, pri katerih težava ne traja več kot sedem let in tiste, ki se ne odzivajo na tablete za doseganje erekcije ali pa je odziv prešibak. Terapija je primerna tudi za sladkorne bolnike, za bolnike z ateriosklerozo in za srčne bolnike, če so sicer v dobri fizični kondiciji.
Priporočljivo je, da moški pred posegom opravi pregled z ultrazvokom in Dopplersko preiskavo penisa. Zanjo potrebuje napotnico osebnega zdravnika. »Preiskavo lahko opravi tudi samoplačniško v naši ambulanti. Najprej pa izpolni vprašalnik, v katerem opiše svoje stanje. Terapija traja 15 minut, potrebnih pa je štiri do šest ponovitev, po ena na teden, odvisno od stopnje erektilne motnje,« je pojasnil sogovornik. Učinek naj bi se pokazal kakšen mesec po terapiji. In ker gre za samoplačniško metodo, še tole: terapija stane 950 evrov.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media