Bownova terapija spodbudi telo, da se samo ozdravi

Dobro počutje | jan. '14

Bownova terapija je izjemna ročna tehnika, pri kateri gre za blago manipulacijo mišičnih tkiv in fascije. Fascija je vezivno tkivo, ki obdaja mišice, kite, ožilje in živčevje, jim prinaša kisik in druge hranilne snovi ter jih povezuje v strukture, prek nje pa potekajo tudi energijski kanali, imenovani meridiani. Z nežnim, a dovolj močnim pritiskom na natančno določenih mestih obdelujemo fascijo v površinskem sloju, ki je povezan s preostalimi sloji. Stimuliramo tudi receptorje v mišično-vezivnem tkivu in s tem sprožimo proces samouravnavanja telesa. V zadnjem času postaja fascija eden izmed najbolj raziskovanih sistemov, pri čemer spoznavamo njeno izredno pomembno vlogo pri vzdrževanju celostnega ravnovesja v telesu.
Z Bownovo terapijo dosegamo odlične rezultate pri najrazličnejših vrstah poškodb mišično-vezivnega tkiva (poškodbe in operacije kolen, kolkov, hrbtenice, ramen, zvini gležnjev, sindrom zmrznjene rame) in pri težavah, kot so bolečine v vratu, hrbtu in trtici, išias, glavobol, sinusitis, težave s sklepi, prebavne motnje in težave z izločanjem, limfni zastoj ter alergije. Učinkovita je pri artritisu, artrozi kot del rehabilitacijskega programa po operacijah in kapeh ter pri lajšanju simptomov kroničnih boleznih. Ker Bownova terapija učinkuje na avtonomni živčni sistem (del živčevja, ki deluje neodvisno od naše zavesti) in ga uravnovesi, je zelo učinkovita tudi pri ljudeh, ki imajo težave z depresijo, anksioznostjo, nespečnostjo in stresom.
Terapijo po navadi opravimo enkrat na teden, da dosežemo izboljšanje, pa je v povprečju potrebnih 4 do 6 obravnav. Bownova terapijo lahko opravljamo pri vseh ljudeh in ne glede na njihovo starost.
Najbolj pogosti učinki Bownove terapije so občutek globoke sproščenosti, delna ali popolna ublažitev bolečine, do katere pride že med terapijo, v nekaj urah po njej ali v naslednjih dneh. Po terapiji potrebuje telo nekaj časa, da se nanjo popolnoma odzove, zato je pomembno, da mu prisluhnemo in sledimo njegovim napotkom.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media