Prvi mariborski dnevni center aktivnosti

Prvi mariborski dnevni center aktivnosti

Zgodbe | jan. '14

V Mariboru so tik pred Miklavžem slovesno odprli prvi dnevni center aktivnosti za starejše s simpatičnim imenom - TOTI DCA. Njegovo delovanje sofinancirata zavod za zaposlovanje in mestna občina Maribor.

V prvem nadstropju mogočne stavbe na Partizanski cesti 12 so se že od lanskega avgusta zbirali krajani, nekateri so postali že redni obiskovalci. Majda Strnad in Hilda Nikolič se udeležujeta joge za starejše in gospa Hilda ugotavlja, da ji je redna vadba že pomaga k boljšemu počutju. Obiskuje tudi literarne večere, ki jih prireja društvo Likus, želi pa si še uric plesa in ročnih del. Štefka Gros je prišla na predavanje, pravi pa da se bo udeleževala tudi drugih dejavnosti – in še moža bo pripeljala, a le v času, ko ne bo toliko dela na domačem vrtu. Čaka pa predvsem na tečaj angleščine. Lojze Stupan pa je v centru zadolžen za »mojstrska dela«, saj so uporabniki sami uredili prostore, tudi kuhinjo.
Vodja centra Marjan Holc in strokovna sodelavka Mojca Videtič skrbita, da se vsi obiskovalci počutijo dobro in da vsak najde kaj zase. Pred novim letom so tako izvedli prvo kuharsko delavnico, z januarjem pa začenjajo kar z nekaj novimi aktivnostmi: tečaj bridga (vodi ga inštruktorica Bridge kluba Maribor), družabnimi igrami (zlasti tarok), likovno delavnico, ročnimi deli in z računalniškim tečajem. Mimogrede, če imate doma prenosni računalnik, ki ga ne potrebujete več, bi jim prišel zelo prav!
Še več zamisli bodo lahko uresničili, ko bo začel (morda še letos) dnevni center delovati tudi na drugi lokaciji, na Gorkega ulica 34, ki pokriva območje mestnih četrti Magdalena, Tabor in Nova vas. Tam bodo za tiste s spretnimi rokami zaživele restavratorska in krojaška delavnica ter še katera od delavnic. Na ta način želijo v dnevni center pritegniti več moških in poskrbeti, da ročne spretnosti ne bi utonile v pozabo.
Udeležba v vseh programih dnevnega centra, ki je odprt vsak delovni dan med 8. in 15. uro, je brezplačna. Medse vabijo vse generacije - tako kot uporabnike kot prostovoljce. Več informacij dobite na telefonu: 02 234 22 00, 041 340 075, e-pošta: toti@dca-mb.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media