Želela si je večjo spremembo

Dobro počutje | dec. '14

Naša naročnica Jerneja Miklič iz Brezja pri Grosuplju je bila včasih rdečelasa, po zadnji bolezni pa je pustila rasti sive lase. Čeprav so ji domači prigovarjali, da ji pristajajo, je že nekaj časa sanjala o drugačni barvi. Zaradi želje po spremembi se je tudi prijavila na polepšanje z Vzajemnostjo.

Jerneja Miklič pred preobrazbo...

Gospa Jerneja je močna in optimistična ženska, ki je zmagala že v treh bitkah z rakom. Prvič so ji ga odkrili po naključju, ko so jo članice društva revmatologov povabile na preventivni pregled dojk. Sledil je šok, toda gospa Jerneja se ni dala. Po operaciji je zaživela normalno življenje. Kot stranski učinek zdravljenja pa se ji je po nekaj letih pojavil rak na maternici. Po operaciji, ko so ji odstranili rodila, se je spet postavila na noge. V tem času je dobila tudi vnuke, ki jih ima neizmerno rada.

Na kontrolnem pregledu leta 2010 pa so ji v isti dojki spet odkrili tumor – sledila je operacija in kemoterapija. Vendar je tudi to gospa Jerneja dobro prestala. Pravi, da se je od bolezni veliko naučila. Prej ni imela časa zase, zdaj si ga vzame, predvsem pa se je naučila poslušati svoje telo. »Zelo pomembno je, da se človek ves čas bodri, da razmišljaš pozitivno, potem si tudi v boju z boleznijo uspešnejši,« doda gospa Jerneja.

Zdaj hodi dvakrat ali trikrat na teden k telovadbi, z možem rada potujeta, pogosto so tudi na Polževem, kjer imajo vikend in vrt. V prostem času rada bere, od vsega tiska pa ima najraje Vzajemnost, ki jo prebere od prve do zadnje strani, potem pa jo posodi še sestri.

Na naši preobrazbi se je odločila za večjo spremembo. Frizerka Tanja iz salona Harologi ji je naredila bolj razgibano frizuro, lase pa ji je pobarvala v barvi mahagonija. Vizažistka Vesna, ki dela za podjetje Oriflame, ji je oči naličila v rjavo-olivnih tonih, poudarila ji je obrvi, nanesla lahek puder in na lica rdečilo, ustnice pa ji je poudarila z rdečerjavim glosom.

... in z novo podobo

Gospa Jerneja je bila nad spremembo navdušena. Po nekaj letih sivine se je vrnila nazaj k bolj živim odtenkom las, v katerih se je vedno dobro počutila.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media