Sestavljanka oblačil za počitniški čas

Prosti čas | jul. '15

Vroči počitniški dnevi vabijo k sproščenosti, barvitosti in udobju. Za skladen modni videz ni nujno, da so modeli iz zadnje ponudbe v trgovini. Pomembno je, da jih med seboj skladno sestavite, modne barve, vzorci in različni dodatki bodo popestrili tudi oblačilo iz pretekle sezone.

Za poletno svežino in večno modno eleganco sta dovolj modra in bela barva. Nekaj črt ali različno potiskanih dodatkov ... in vaš poletni videz bo nared.

 Za vsakodnevna potepanja

Enostavne obleke z rokavi ali brez predstavljajo najenostavnejši del garderobe, saj poleg tega ne potrebujete še kakšne kombinacije. Praktični so širši udobni kroji, ki so v letošnji modi velikokrat rezani pod prsmi in padajo navzven proti bokom. Dolžino izberite svoji postavi primerno. Še vedno je veliko krajših modelov, našle pa boste tudi tričetrtinske dolžine (modra obleka) in z njo prikrile kakšen odvečen kilogram ali zaščitile noge pred žgočim soncem. Za poletno vročino je primernejša obleka, saj je hladnejša in udobnejša, kot pa so hlače. Peščena barva, ki je prav gotovo že leta v vaši garderobi, lahko nadomesti belo, saj se odlično kombinira z drugimi odtenki. Kratke hlače ali take, ki segajo pod koleno, lahko s pridom nosite, še posebno če ste bolj športno naravnani. Ne samo za na plažo, temveč tudi za prijetna potepanja v prostem času. Če želite navidezno zožiti boke, izberite odtenek temnejše barve, vitkejšo postavo boste dosegle tudi z nekoliko daljšimi hlačnicami.

Za na plažo

Tunike/kaftani z dolgimi, tričetrtinskimi ali kratkimi rokavi so vedno praktične in udobne. Nekoliko mlajše ga lahko nosite samostojno, starejše izberite daljšo dolžino ali oblecite spodaj krilo ali hlače. Kroji tunik so enostavni, detajli in dodatki pa prepuščeni vaši domišljiji.

Slamnik je obvezna zaščita pred žgočim soncem in eleganten dodatek, z njim pa pritegnemo tudi pozornost. Vedno pazite, da boste izbrale tako barvo, ki vam bo kar najbolje pristajala. Tudi pri velikosti bodite pazljive. Za sončno zaščito na plaži izberite čim večjega. Bolj športne variante pokrival so iz bombaža in jih lahko zložite v torbo ter tudi operete, saj se hitro umažejo zaradi potu ali zaščitnih krem.

Velike rute so še vedno zelo praktične. Brez krojenja, šivanja, samo ovijete si jo in že ste oblečene. Lahko jo nosite kot krilo ali kot obleko. Izredno praktičen kos, ker zavzame malo prostora in hitro postane najuporabnejši del garderobe za na plažo ali posedanje v restavraciji pri bazenu, kjer se je v samih kopalkah včasih manj primerno kazati. Vzorec na ruti lahko prikrije kako pomanjkljivost, ujema naj se z barvo kopalk.

Proizvajalci kopalk v svoje kolekcije vključujejo tudi oblačila, ki se barvno in z vzorcem ujemajo s kopalkami. Čudoviti kompleti res pripomorejo k estetski podobi vaše postave. Pri kopalkah vedno pazite, da boste izbrale take, ki bodo dajale dovolj opore in bo kroj ustrezal vsem zahtevam vaše postave.

Sončna očala ne le da so modna, temveč tudi ščitijo oči. Dobro je, da so velika, temna in kakovostna z dobro zaščito pred sončnimi žarki in sevanjem. In seveda – kar najbolje vam morajo pristajati.

Za shranjevanje vsega, kar potrebujete za na plažo, bo velika torba na pravem mestu. Izberite tako, v katero boste lahko shranile vse potrebno. Praktično je, če ima velika torba še kakšen poseben manjši žepek, v katerega shranite drobnarije, da jih ne iščete po dnu. Lahko si omislite tudi nahrbtnik, da ne boste po nepotrebnem obremenjevale rok.

Natikači so praktični – hitreje kot jih obujemo, nataknemo, raje jih imamo! Res pa je, da niso primerni vsi za vsako nogo, treba je paziti tudi na varen in udoben korak, posebno če do plaže ni ravne asfaltirane poti. Priporočam vam ortopedske natikače, ki so letos zelo modni. Noga se bo v njih še kako dobro počutila, vaš korak pa bo povsem varen.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media