Optimizma ne zmanjka nikoli

Dobro počutje | jul. '15

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Magda Kastelic Hočevar pred preobrazbo ...

Magda Kastelic Hočevar iz Žužemberka je ženska, ki uživa v tem, da razveseljuje druge. Tokrat pa smo jo razveselili mi, saj smo jo povabili na stilsko preobrazbo.

Po poklicu je učiteljica. Neskončno je uživala pri delu z otroki, in težko je sprejela dejstvo, da ji bolezen ne dovoli več za kateder. A je tudi v tem našla pozitivno stran – ima pač več časa za druge dejavnosti: izdelovanje nakita, pletenje, kvačkanje, slikanje, izdelovanje čestitk, pisanje. Pravi, da je smisel za lepo besedo podedovala po mami, saj je znana tudi po tem, da zna napisati čudovito voščilo pa tudi ganljiv govor ob slovesu.

Odkar je bila Magda operirana v tujini, se bolje počuti, predvsem pa ostaja optimistična. »Gospod Parkinson z mano vštric ne bo hodil. Za mano ali pred mano že, ob meni pa ne,« pove hudomušno. Že od nekdaj piše pesmi, z njimi preživlja težke trenutke ali nazdravlja najlepšim dogodkom. Zadnja pesniška zbirka Čas zrelih trav je prav posebna, saj so pesmi prevedene v kar štiri tuje jezike, dopolnjujejo pa jih slike akademske slikarke Irene Poljanec.

... in po njej.

Rada preizkusi kaj novega, zato se je tudi prijavila na našo akcijo in se brez nelagodja prepustila rokam naših strokovnjakinj. Čeprav ima rajši daljše lase, jih je tokrat nekaj centimetrov le »žrtvovala«, da je nastala mehko padajoča paževska pričeska. Frizerka Tanja iz salona Harologi ji je lase še pobarvala v medeno svetlem odtenku v kombinaciji z zlato rdečimi prameni. Uredila in pobarvala ji je tudi obrvi.

Vizažistka Vesna iz podjetja Oriflame je novo barvo las upoštevala tudi pri ličenju. S tekočim pudrom je izenačila polt in lička rahlo poudarila s senčilom v marelični barvi. Za ličenje oči je uporabila jesenske barve: zlato rjavo v kombinaciji z olivno zeleno, ustnice pa je poudarila s šminko opečnate barve.

Kar nekaj časa se je Magda ogledovala, da se je privadila na novo podobo, potem pa se je šla z veseljem pokazat možu.

Če si želite novo pričesko in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti urednistvo@vzajemnost.si s pripisom Še lepše z Vzajemnostjo. Ne pozabite pripisati vaših podatkov (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, elektronski naslov, če ga imate) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo sliko. Morda bomo izžrebali prav vas.

 

Poletno ličenje

Poletje je čas lahkotnosti, svežine in sijoče polti. S pomočjo preizkušenih trikov boste z ličili na obraz pričarali učinek spočitosti, kot bi pravkar prišli z dopusta.

Obraz. Pred ličenjem je pomembno, da nekaj časa posvetite zaščiti kože. Po dnevni kremi obvezno nanesite še kremo z zaščitnim faktorjem: polt tako ohranjate mladostno ter preprečujete nastanek temnih peg, gub in rdečice. Tako boste lahko uporabili manj prekrivnega pudra.

Izberite obarvano kremo, če želite prekriti manj, ali tekoči puder, če želite prekriti kakšno težavico več. Nanesite ju s konicami prstov, z gobico ali čopičem v tankem sloju in postopno dodajajte sloje na mesta, kjer je to potrebno. Tako bo podlaga obstojnejša, kot če bi nanesli en sam debelejši sloj.

Ker je koža poleti mastnejša, neprijeten sijaj na obrazu odstranite tako, da najprej nanesete tekoči puder, nato pa še puder v prahu ali kamnu. Če imate suho kožo ali bolj poudarjene gube, pa površino kože le popivnajte z robčkom.

Priporočam, da uporabite puder v barvi svoje polti – ne posegajte po temnih odtenkih v želji, da bi bili videti zagoreli, saj bo delovalo, kot da ste sončili le obraz. Za več barve raje vzemite bronzer. Nanesite ga na dele, ki bi na soncu najprej porjavili: na lica, na čelo ob lasišču, na brado in na konico nosu. Za malo zdrave barve dodajte rdečilo za lica v topli marelični barvi.

Oči. Naj ostanejo preproste. Uporabljajte svetleče tone: čokoladno rjava, zlato rjava, zlata, zlato bež, zlato olivna in bakrena so odlična izbira. Priporočam dolgo obstojna kremna senčila, ki jih hitro nanesete kar s konicami prstov. Uporabite eno barvo za celotno veko ali kombinirajte svetlejšo na notranji strani veke in temnejšo na zunanji.

Če imate redkejše obrvi, jih zapolnite z barvico ali senčilom. Ličenje zaključite z maskaro, ki je lahko vodoodporna.

Ustnice. Težke zimske šminke naj nadomestijo obarvani balzami, glosi in vlažilna rdečila v toplih barvah: živahnih mareličnih, jagodno rdečih, nežno oranžnih in bakrenih odtenkih.

Anita Žmahar, fotografiji: Urša Cerar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media