Kdor išče, ta najde pot

Dobro počutje | nov. '15

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Janji Martinc iz Kort pri Izoli ne bi nikoli prisodili 75 let. Po poklicu je razredna učiteljica, vendar je v življenju opravljala najrazličnejša dela, zaživela pa je, odkar je v pokoju. Že več kot pet let prepeva v Ženskem pevskem zboru Korte, pri sedemdesetih se je vpisala tudi v tečaj angleščine, pa ne le to, odločila se je tudi, da se nauči igrati na kitaro. S stilsko spremembo pa je želela presenetiti svojega precej mlajšega partnerja.

Janja Martinc pred preobrazbo...

V Kortah ima svoj vrt pa oljke in dobre sosede. Janja je po rodu Ljubljančanka, ki se je na Primorsko preselila leta 1999 in se v novem okolju odlično počuti. Spoznala je nove ljudi in sklenila nova prijateljstva, še posebej dobre prijateljice je našla med pevkami v pevskem zboru. Uživa tudi v partnerskem odnosu, njen prijatelj zna biti zelo zabaven, poleg tega tudi rad kuha in peče. Je pravi mojster v pripravi potic.

Zelo je navezana tudi na psa Fina, pasme appenzeler, za katerega pravi, da je njen terapevt. Vsako jutro jo že navsezgodaj spravi v gibanje, prepričana je, da se brez njega tako zgodaj in ne glede na vreme ne bi sprehajala. Na svojega prisrčnega in ubogljivega psa je zelo ponosna, saj je zaključil vse pasje šole do popolne poslušnosti. Janja živi zadovoljno življenje, vendar vedno ni bilo tako. Pred leti, ko je zbolela, se ločila, imela pa je tudi težave v službi, je že skoraj obupala. Da se je spet postavila na noge, je zaslužna njena pokojna teta, ki jo je spomnila, da kdor išče, najde pot, kdor noče, najde izgovor. Prepričana je, da sta najboljše zdravilo za težave delo in družba.

Na Vzajemnost je naročena že od leta 2002, najprej prebere zgodbe, potem o pokojninah pa zdravstvene teme in recepte, kasneje pa še vse drugo. S prijavo na stilsko preobrazbo si je zaželela vidno spremembo. Frizerka Tanja iz salona Harologi jo je stopničasto postrigla in spredaj poudarila frufru. Lase je pobarvala z žlahtno rjavo barvo v tehniki pramenov, oblikovala in pobarvala je še obrvi, in ker je imela Janja suhe lase, jih je po barvanju še globinsko nahranila. S sušilnikom za lase je poudarila njene naravne kodre, na koncu pa je lase ob strani še spela.

...in po njej.

Vesna, ki predstavlja podjetje Oriflame, je potemnila njene obrvi in s senčilom v olivno zeleni do rjavi barvi poudarila Janjine oči. Na obraz je nanesla tanek sloj pudra za izenačitev polti in z bronzerjem poudarila lička, ustnice pa z rožnato marelično šminko.

Zadovoljna in sijoča Janja je komaj čakala, da z novo podobo preseneti partnerja. Jo je sploh spoznal?

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media