Poslušajmo se

feb. '16

Zadnje čase nas navdušujejo uspehi naših smučarskih skakalcev, še posebej pa skoki Petra Prevca, ki niza zmage kot po tekočem traku. Njegovi poleti so kot simfonija, vse je usklajeno in uglašeno. Za vsem tem pa se skriva veliko trdega dela, odrekanja in predanosti. Pa seveda trener in preostala ekipa, ki diha kot eden, ki se spoštuje, spodbuja in si pomaga. Motor teh uspehov je trener Goran Janus, nekdanji smučarski skakalec, ki spada med najboljše trenerje te športne zvrsti na svetu. In v čem je njegova skrivnost? Brez dvoma sta za kaj takega potrebna strokovno znanje in vsestranska predanost, prav gotovo pa je to zaokrožil v celoto njegov odnos do dela in tekmovalcev. Nekje sem prebrala, da se vedno trudi biti pravičen, da ne pogreva stvari za nazaj, ampak gleda naprej, predvsem pa, kot pravijo fantje, zna poslušati.

To, kako znamo poslušati druge, pove zelo veliko o nas. Pomislite, s kom se najlažje pogovarjate, hitro rešite problem ali nasploh uživate v pogovoru. To so ljudje, ki poleg svojega sveta vidijo in priznavajo še kak drug svet. To so ljudje s širino, in več kot jih je v družbi, bolj prijetna je. Pomembno pa je, da znamo prisluhniti tudi sebi. Kdor zaupa sam vase, zaupa tudi v ljudi in tako krepi svoj imunski sistem in varuje zdravje. Zakonca Marjana in Janez Komel, ki ju Jeseničani poznajo po prostovoljnem delu, s svojim angažiranjem na različnih področjih delata veliko dobrega za druge in tudi zase. Vsem tistim nejevernim Tomažem, ki pravijo, da se nič ne izplača, ker se tako in tako nič ne da spremeniti na bolje, pa odgovarjata, da to ne drži. Vedno se izplača, in če je volja, se lahko tudi marsikaj spremeni.

Ljudje, ki so pozitivno naravnani, so tudi bolj zdravi in lažje rešujejo vsakdanje težave. Ker se je leto šele prav začelo, vam želim veliko optimizma. Dan se daljša, vse več bo sonca in že v kratkem bo v deželo prišla pomlad. Spodbudno je, da so po daljšem času višje tudi pokojnine in da se je lani v pokojninsko blagajno nateklo več prispevkov. Prihajajo boljši časi, še lepše pa bo, če si bomo vsaj kdaj pa kdaj nadeli rožnata očala. 

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media