Toplo perilo

Dobro počutje | feb. '17

 Dobro počutje, pravilno ogreto telo in tudi oblika postave pod vrhnjimi oblačili so odvisni od pravilno izbranega kakovostnega spodnjega perila.

Moškim običajne spodnjice in majica iz bombaža v tem mrazu ne bodo dovolj, boljše so boksarice. Najbolj priljubljene so tiste, ki se lepo prilegajo telesu, saj se pod vrhnjimi oblačili najmanj vidijo. Manj priljubljene so dolge spodnjice, saj se slabše prilegajo in se po večkratnem nošenju tudi raztegnejo.

Več ponudbe toplih spodnjih oblačil ponujajo proizvajalci športnih oblačil, nosite jih lahko vsak dan, če le izberete pravo sestavo. Perilo iz umetnih vlaken, ki odvaja vlago na zunanjo površino, ohranja kožo suho. V zimskem času vas ne bo dovolj ogrelo, če ne boste dovolj aktivni. Posebnost so ploski šivi, ki nikjer ne tiščijo. Tkanina je tudi antibakterijsko obdelana, in tudi če oblačila peremo pri nižji temperaturi, nimajo vonja.

Veliko bolj topli so izdelki, ki imajo v svoji sestavi naravno volno. Za boljše prileganje vsebujejo tudi elastomerna vlakna. Praktične so hlače tričetrtinske dolžine. Zraven obujemo višje toplejše nogavice. 

Bodiji in dolgi rokavi

Ponudba spodnjega perila za dame je mnogo bolj obsežna, vendar pogosto ne najdemo kosov, ki bi bili hkrati lepi in tudi uporabni, kot je kolekcija s čipko na fotografiji. Da vam majica zadaj ne leze izza pasu, je oblikovana v bodi. 

Tkanina, iz katere so prikazana oblačila, ustvarja toploto ob telesu, jo tudi zadržuje, zelo je mehka ob dotiku s kožo. Je zelo tanka, praktično nevidna pod vrhnjimi oblačili in antistatično obdelana. 

Prikazan komplet je iz naravne volne z mešanico umetnih vlaken za boljše oprijemanje. Zgornji del lahko oblečete pod vsako oblačilo. Črne pajkice so nekoliko manj elastične kot tiste v sintetični različici in veliko bolj tople. 

Drugi komplet je tudi iz volne, vendar športno ukrojen, z okrasnimi šivi in namenjen zimskim dejavnostim. 

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media