Osvežimo vsakdanji videz

Dobro počutje | mar. '17

Za dan žena si vzemite čas in poudarite svojo ženstvenost z ličenjem. Naj vaša podoba odseva notranjo lepoto z nekaj preprostimi potezami kozmetičnega čopiča. Ličenje je lahko prava sprostitev, če niste preobremenjeni s prekrivanjem nepravilnosti. Gube so v zrelih letih nekaj naravnega, a vseeno jih lahko omilite s pravilno izbiro negovalne kozmetike, ki bo kožo naredila sijočo in bolj napeto.

Ko se lotite ličenja, se držite načela: manj je več. Namesto močno poudarjenih potez z izbranimi izdelki raje osvežite naravno podobo. Osnova naj bo tekoča podlaga; četudi ne naredite ničesar drugega, boste z njo dosegli enakomerno polt. Z leti nastanejo pege, rdečica in pigmentni madeži, ki jih lahko v veliki meri zakrijete in tako dobite bolj svežo polt. Izberite tekočo ali kremno podlago, ki naj bo lahka, vlažilna in srednje prekrivna, da ne boste po nepotrebnem ustvarili videza maske ali poudarili gubic in teksture kože. Pazite, da se bo barva ujemala z vašo naravno poltjo – primernost preverite tako, da v drogeriji nanesete puder na predel čeljusti; če se odtenek zlije z vratom in obrazom, ste našli pravega. Podlago nato nanesite z vlažno gobico, ki bo poskrbela za enakomeren nanos. Namesto klasične podlage lahko izberete tudi obarvano kremo ali moderne BB- in CC-kreme, ki manj prekrivajo. Če se vam obraz po nanosu preveč sveti, kožo rahlo popivnajte z robčkom. Izognite se pudru v prahu ali kamnu, saj vam bo poudaril morebitne suhe predele in se zajedel v gube. Nekaj sijaja je na koži sicer dobrodošlega, saj koža deluje bolj mladostno.

Če potrebujete dodatno prekrivanje nepravilnosti, posezite po korektorju. Ta je lahko kremni ali tekoči, nanesete pa ga minimalno s tankim čopičem neposredno na problematično mesto in previdno potapkate. Naj bo iste barve kot podlaga. Podobno lahko s korektorjem prekrijete tudi temne kolobarje okrog oči. Pri tem izberite čim bolj vlažilen izdelek, ki je namenjen osvetljevanju in je v enakem tonu kot podlaga ali za en odtenek svetlejši. Na lička nato vrnite nekaj barve z rdečilom v mareličnem odtenku, ki pristaja vsaki polti in vsem vrstam ličenja.

Oči naj zasijejo

Sledi senčenje vek. Pred začetkom priporočam nanos posebne podlage za senčila (ang. eye primer), ki bo pomagala, da se bodo ta ves dan obdržala na mestu. Če imate spuščene veke ali se potite, se hitro zgodi, da senčila zlezejo v gube, s tem izdelkom pa se boste takšnim težavam izognili. Če ličenja niste vajeni, lahko uporabite samo maskaro za trepalnice, ki vam bo odprla pogled. Če imate občutljive oči, ki se vam solzijo, se odločite za vodoodporno različico. Če bi vseeno radi dodali nekaj več, izberite svetleče kremno senčilo v lončku, ki je zelo enostavno za uporabo. S prstom ga previdno potapkate po veki proti obrvem.

Pri izbiri senčil upoštevajte barvo oči. Tiste z modrimi uporabite bež, svetlo rjave, čokoladne in zlate odtenke. Lastnice zelenih oči lahko poleg prej naštetih dodate še nežno olivno in vijoličasto, rjave oči pa boste najlepše poudarile z vsemi že omenjenimi odtenki ter bakreno, marelično in rožnato. Dobra izbira je še topla siva, ki bo najbolj pristajala sivolaskam ne glede na barvo oči. V vsakem primeru pazite, da izbrane barve ne bodo intenzivne – naj bo to le niansa.

S črnim svinčnikom nato tik ob zgornjih trepalnicah zarišete tanko črto. Da linija ne bo preostra, jo zabrišite z vatirano palčko. Svinčnika ne nanašajte na spodnjo veko, saj vas bo to vizualno postaralo; z maskaro naličite le spodnje trepalnice.

Če boste poudarile oči, obarvajte ustnice le z balzamom ali kremno šminko v naravni barvi ustnic – da ne bo delovalo, kot da je vsega preveč. Če pa si želite poudariti ustnice z močno šminko, naj ostanejo oči čim bolj nevtralne. Tako boste ustvarili uravnoteženost na obrazu.

Zvečer si obraz temeljito očistite s čistilnim mlekom in nanesite nočno kremo, da bo pripravljena na naslednjo posebno priložnost.

Vesna Lasič


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media