Za udobje in higieno

Dobro počutje | maj '17

Draganu in Milanu Jeremiću nikoli ne zmanjka idej.

Pogosto so najbolj preproste rešitve najučinkovitejše – a kaj, ko se jih domislijo le redki. Kot recimo brata Jeremić, ki že dvajset let delata na področju strojnih inštalacij in s svojimi inovacijami vedno znova iščeta praktične rešitve, da bi ustregla strankam in prehitela konkurenco.

S prvim patentom sta preprečila nenehno zamaševanje mrežice na izhodu vodovodne pipe. Izumila sta mrežico (perlator), ki jo lahko vsakdo očisti kar na pipi, in to brez orodja ali pomoči vodovodnega inštalaterja, hkrati pa tudi varčuje z vodo. S tem izumom, ki sta ga poimenovala Watjer, sta osvojila zlato medaljo za inovacijo 2014. Dve leti kasneje sta mrežico še posodobila z novimi inovativnimi dodatki, kar je pospešilo prodajo v Sloveniji in širši Evropi. Kljub uspehu Dragan in Milan Jeremić ne mirujeta, prijavljenih imata že deset novih patentov, vse v zvezi z vodo, ogrevanjem in sanitarno opremo.

Zagotovo ima praktično in uporabno vrednost pripomoček za dvigovanje in spuščanje straniščne deske. WCLiftstick, kot sta ga poimenovala, sta letos predstavila na mednarodnem sejmu ISH v Frankfurtu in že dobila veliko naročil z vsega sveta.

Preprosto oblikovana palica omogoča, da dvignete ali spustite desko, ne da bi se je dotaknili. Zaradi higienskih razlogov je pripomoček primeren za toaletne prostore, ki jih uporablja več ljudi, na primer v bolnišnicah, domovih za starejše občane, hotelih, javnih ustanovah … Zaradi svoje praktičnosti pa je zelo uporaben pravzaprav v vsakem domačem stranišču. Prav pride predvsem tistim z bolečinami v križu, okvarami hrbtenice ali tistim, ki se težko gibajo, da se pri uporabi stranišča ni treba skloniti. Narejen je iz materialov, ki so odporni proti čistilom, in uporaben več let. WCLiftstick obesite na zid poleg straniščne školjke s priloženo samolepilno kljukico. Tako ni v napoto, pa vendar je vedno pri roki. Kupite ga lahko v trgovinah s sanitarno opremo ali ga naročite po telefonu in ga prejmete po pošti, za naše bralce pa sta pripravila posebno ponudbo.

A. Ž., fotografija: osebni arhiv


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media