Hvaležni, ker smo se našli

mar. '18

Po dolgi zimi, ki je po pustu še dodatno pokazala zobe, že vsi sanjamo o topli pomladi. Zagotovo bo prišla. Bliža se gregorjevo, to je slovensko valentinovo, ko se ptički ženijo in daljši dan kliče k nam pomlad. A ne glede na letni čas nas vedno lahko ogreje ljubezen.

Ljubezen je tista močna sila, ki piše naše usode. Nekatere v življenju bolj preizkuša, druge manj. V mladosti je neustavljiva, strastna in hrepeneča, z leti postaja bolj umirjena, a do konca življenja je z nami. Vsaka pomlad ji da nova krila in pesnike navdihuje že od davnine. Ali se spomnite prve zaljubljenosti ali pa dneva, ko ste spoznali svojega partnerja ali partnerko? In če ste še danes z njo ali njim in se razumeta, je to nekaj najlepšega v življenju. Lepo je tudi, če ste si na jesen življenja našli sorodno dušo.

Preprosto, a zelo lepo pesem o večni ljubezni je napisal Adi Smolar. Verjetno jo poznate. 

Daleč daleč je za naju pomlad, leta prinesla so jesen. Daleč, ko dekletu sem govoril, rad te imam. In ko bil jaz fant sem njen. Daleč daleč je za naju pomlad, mi za mladostjo je hudo. A ne bi hotel sam postati spet mlad, raje star sem, star in z njo.

Govoriva si spomine, mnogo vsega je bilo. Rečeva, kako vse mine. In malo nama je hudo. A nato se nasmejiva, srečna, ker sva se našla. Kako lepo je, da sva se spoznala in skupaj skozi življenje šla.

Življenje nas uči ljubezni in ljubezen nas učiji življenja. Ko bo prišla pomlad, odprite tudi njena vrata.

Presenetite kdaj svojo drago ali dragega in ob jutranji kavi zrecitirajte ali preberite kakšen verz ali občuteno pesem. Morda Župančičevo, veliko jih je, na primer Ti skrivnostni moj cvet, ki te prevzamejo. Tudi na ta način lahko povemo, da smo hvaležni, ker smo se našli. Prav bi bilo, da bi to naredili večkrat.

Drage naše bralke, čestitam vam za praznik, vsem skupaj pa želim lepo pomlad.

Jožica Dorniž 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media