Barvita pomlad, drugič

Prosti čas | maj '18

Pomladni čas je prava priložnost, da v svojo garderobo vnesete nekaj svežine: z barvnimi kosi ali dodanimi detajli, ki bodo posodobili oblačila, ki jih že imate v omari.

Svetujem vam, da najprej preverite, ali vam dolžina hlač, kril ali rokavov ustreza. Hlače lahko na primer skrajšate na modno sedemosminsko dolžino ali pa na rob prišijete dodatni trak, ki bo izredno moden, pa tudi dolžina bo pravšnja. Podobno velja za krila, ki so v tej sezoni nekoliko daljša.

Z dodajanjem našitkov na različne kose oblačil boste v trenutku spremenili njihov videz. Lahko je to majhna pentlja ali pa bombažni pulover popestrite z motivom, ki ste si ga zamislili sami. Širši rokavi, obrobe z volančki in dodane aplikacije na oblačilih vam bodo prav gotovo všeč. Če imate podoben model bluze že v omari, kupite čipke ali pa nakvačkajte cvetlične motive in jih prišijte na rokave. Tudi starejša jakna ali jopa v Chanelovem slogu bo sodobnejša z našitimi okraski na žepih.

Modne torbice so vseh vrst in oblik, od majhnih do velikih torb v različnih barvnih odtenkih. Med vzorci najdemo afriške in azijske etnične motive ter rastlinske in živalske motive. Sedemdeseta leta, ko so se torbice nosile čez rame, se vračajo. Torbice so manjše, vendar so dovolj velike, da spravite vanje vse, kar potrebujete. Lahko so elegantne, enobarvne ali pa zelo dekorativne in primerne za kakšno posebno priložnost. Tiskane torbe so zadnji modni hit. Če rade nosite enobarvna oblačila, bo tak dodatek res učinkovit, drugače pa se bo izgubil med drugimi vzorci in bo videti ceneno.

Čevlji so zelo pomemben dodatek k oblačilu, ki lahko izboljša ali pa povsem uniči celotno podobo. Po drugi strani pa so osnova za naše dobro počutje. Proizvajalci sledijo modnim trendom, vse bolj pa jim je pomembno tudi kupčevo udobje. 

Športni modeli, namenjeni sproščeni hoji, so praktični in prikupnega videza.

Lep in udoben klasičen čevelj spominja na balerinke in mokasinke, vendar ima ravno prav visoke pete za eleganten videz in dobro počutje.

     

Ponovno so zelo modni natikači. Da bi jih lažje obdržali na nogah, kupite posebne silikonske blazinice, ki jih nalepite v čevelj, in tako preprečite drsenje.

       

Dodatki predstavljajo piko na i vsaki podobi. Kaj, koliko in kakšne izberemo, veliko pove o našem slogu. Moj nasvet: izberite tisto, kar boste radi nosili, predvsem pa znali nositi.

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media