Veliko žensko srce

mar. '19

Dobršen del februarja je bilo toplo, pretoplo za ta letni čas, a številni smo se tega spomladanskega vremena razveselili, čeprav bi morala ta čas kraljevati še zima. Ko spomladi postaja toplejše in se začnejo pretakati sokovi po rastlinah in drevesih, oživimo tudi ljudje. Na pravo pomlad bomo sicer morali še počakati, je pa lepo posedeti na prvem toplem soncu in se nadihati svežega zraka. Vpliva tudi na počutje, vliva dobro voljo in ljudi zbližuje. Na plan so prišli tudi zvončki, ki smo jih otroci vedno radi nabirali in poklanjali svojim mamam in babicam za dan žena in materinski dan.

Vedno so se jih razveselile, a bolj kot kimajočih belih cvetov so bile vesele pozornosti. Marca sta kar dva praznika, namenjena ženskam. Čeprav bi bilo prav, da smo za vse, kar ženske storijo za družino, partnerja pa tudi družbo, hvaležni vsak dan. Njihove roke in skrb so nepogrešljive pri majhnih otrocih in tudi s staranjem družbe prevzemajo vse večje breme oskrbe starejših. Toda družba teh marljivih mravljic skorajda ne vidi, pa čeprav bi se brez njih socialni sistem v hipu sesul. Zato je pomembno, da ženske pri vsem tem delu ne pozabimo nase. Kako skrbimo za ohranjanje zdravja telesa in duha, boste lahko prebrali tudi v tokratni Vzajemnosti. 

Ženske smo včasih, največkrat zaradi preobremenjenosti, tudi potrte in slabe volje, a kljub vsemu smo pripravljene za družino in svoje najbližje narediti vse, kar zmoremo. Žensko srce je veliko, polno ljubezni.

»Blagor ženskam, / ki živijo v žitnem polju / in žanjejo dobre misli / za kruh, / ki tolaži človeška srca,« je v pesmi Blagor ženskam napisala Alenka Rebula. 

Za praznike je priložnost, da objamete svoje drage ženske in jim rečete: »Hvala, ker ste!« Dali jim boste najlepše darilo.

Drage bralke, iskrene čestitke za osmi marec in materinski dan!

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media