Modno in udobno obuti

Prosti čas | okt. '19

Za jesensko vreme izberite tak par čevljev, ki ga res potrebujete in ste za kakovostno izdelavo in material pripravljeni nameniti nekaj več denarja. Če veste, kakšen model zaradi oblike stopala in višine pete vam najbolj pristaja, v kakšni kombinaciji z oblačili ga boste nosili, kateri slog oblačenja vam ustreza in za kakšno vreme boste izbrani par nosili, nakup ne bo zgrešen.

 Jesensko-zimska kolekcija čevljev ostaja v klasičnih temnih odtenkih z nekaj nevtralnimi rjavimi in za poudarek rdečimi odtenki.

Klasični modeli z nizko peto so tako modni kot tudi stabilni. Balerinke so brezčasne, take z bolj koničastim sprednjim delom in take, ki so elegantnejše. Med klasiko spadajo še mokasini z običajnim tankim ali odebeljenim podplatom, ki je nadvse prikladen, ko dežuje, in ni treba paziti na vsako lužo. Modeli so gladki, enostavni ali pa imajo dekorativne dodatke, kot so zlati okraski, svetleči neti ali celo krzneno obrobo.

Zelo modni in udobni so polšportni čevlji, lahko jih imenujemo tudi superge, čeprav so se preselili iz športnih dvoran na ulice. Imajo debelejši podplat, toplo podloženo notranjost, poleg vsega pa so zelo modni in estetsko oblikovani. Spadajo v sproščen slog oblačenja, a nosite jih lahko za vse priložnosti.

Barve so prav takšne kot v klasični kolekciji. Veliko več pa je dodatkov, kombiniranja barv in tekstur. Živalski vzorci so obvezni. Morda je ovira le zavezovanje takih modelov, sem pa prepričana, da boste našli tudi takega, ki se zapne z zadrgo.

Čevlji, ki so najbolj uporabni v jesensko-zimskem času, so gležnjarji. Lahko jih nosite h krilu ali hlačam. Bodite pozorni na višino, saj je od tega zelo odvisno, kako bo v njih videti vaša noga. Oprijeti v gležnju poudarijo vitkost vaše noge in so čudoviti tudi v kombinaciji s krilom. Širši zaključek je bolj udoben in primernejši za nošenje k hlačam.

Gumijasti čevlji so primerni za deževno vreme, izberite bolj udobne, da boste lahko obuli še dodatne nogavice, saj se bo tudi za kratek čas v njih noga bolje počutila. Drugi modeli so iz različnih materialov, razlikujejo se po debelini notranje podloge, vsi pa imajo odebeljen podplat, ki je praktičen v mrzlih zimskih razmerah.

Za moške

Klasičen čevelj je za moške nepogrešljiv. Najbolj osnoven je gladek sprednji del, ki ga na nartu zavežete z vezalkami. Bolj dekorativen in športen ter nadvse moden pa je rjav par čevljev z angleškim motivom luknjic. Nosite ga lahko k rjavim, modrim ali sivim odtenkom hlač.

Športnoelegantni moški čevlji so primerni za vsakodnevno nošenje, zaradi debelejšega podplata tudi v slabšem vremenu. Lepo se bodo podali k športnim jesenskim modelom hlač (džinsu, deftinu ali rebrastemu žametu). Zadrga omogoča enostavno in hitro obuvanje. Če so čevlji usnjeni, priporočam, da jih občasno zaščitite pred vlago in umazanijo. 

Gležnjarji so višji čevlji, ki so namenjeni zimskim vremenskim razmeram. Prvi par na sliki meji že na pohodniške čevlje, vendar le zaradi načina zavezovanja in zaključne obrobe. 

 Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media