Pomladne bluze

Dobro počutje | mar. '20

Bluza je gotovo stalnica v garderobni omari vsake ženske in predstavlja nepogrešljivo oblačilo, saj jo lahko nosimo vse leto h krilom, hlačam in tudi pod oblekami brez rokavov. Glede na kroj, tkanino in poudarke jih ločimo po namembnosti: srajčne, športne, mornarske, večerne …

Pred spomladanskimi nakupi pa velja ponovno preveriti, kateri kroj, kakšna barva in poudarki izbranega oblačila bodo najboljši za vašo postavo.

Nasveti pri izbiri:

       Večino modelov nosimo čez spodnje oblačilo in na ta način prekrijemo nepravilnosti. Letošnja moda je tako prijazna več oblikam postave.

       Zanimiva srajčna bluza v modri barvi se zapenja na preklop in podaljša postavo.

       Široki rokavi lepo skrijejo močnejše roke.

       Za skrivanje širokih bokov so idealne dolžine tiste, ki segajo čez boke. Dolžine, ki se spodaj končajo asimetrično, prav tako pomagajo k navidezno vitkejši liniji spodnjega dela postave.

       Udobni širši modeli dobro skrijejo tudi polnejšo postavo oziroma ne najvitkejši trebuh.

       Če vaša postava kljub temu potrebuje vsaj nekaj poudarka v pasu ali pa morda na bokih, si lahko zavežete pas ali pa jo nosite za pasom.

       Če so vaše prsi polnejše, naj ima bluza V-izrez.

       Vzorec na bluzi prav tako pomaga pri navideznem oženju postave, vendar ne sme biti geometrijski. Dober primer sta fantazijski in karo vzorec v črno-beli kombinaciji.

       Naborki na sprednjem delu ob izrezu dodajo volumen in se odlično podajo drobnim postavam.

       Luknjičasto-čipkasti vzorci so več kot dobrodošli. Morda pa imate kakšen model še iz preteklega obdobja in bo ponovno uporaben, le preverite, ali vam velikost še ustreza.     

       Tudi letos so modni poudarki na rokavih. Model v rumeni barvi ima celo okrasne bleščice in je primeren tudi za kakšno posebno priložnost v spomladansko-poletnem času.

       Zanimivi poudarki – našiti trak ob strani in na rokavih odvrnejo pozornost od drugih pomanjkljivosti na postavi.

Nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media