Probiotiki po principu »naredi sam«

Dobro počutje | mar. '20

Kjer je volja …

Skoraj ni medija, ki ne piše o pomenu probiotikov, urejene črevesne flore (po novem imenovane mikrobiota) ter povezave stanja v našem črevesju s številnimi težavami. Kakorkoli obrnete, je dobro prenoviti »travnik« v želodcu. Vprašanje je le, kako se tega lotiti in kako naj prenovo izpeljemo s čim manjšimi stroški.

V naši mikrobioti naj bi sodelovalo na tisoče sevov koristnih mikroorganizmov. Na trgu pa lahko najdemo le tiste, ki so najtrpežnejši in jih je mogoče stabilizirati, spraviti v kapsule in zagotoviti, da bodo ostali stabilni do trenutka, ko ponovno pridejo v stik z vlago in toploto. Veliko pestrejša je ponudba v tekočih oblikah probiotikov. Fermentirani tekoči pripravki namreč lahko ohranijo tudi takšne seve, ki sušenja ne prenesejo, zato lahko z njimi zaužijemo tudi 30 različnih sevov.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media