Cvetje jeseni iz Gorišnice

Druženje | sep. '20

Rokodelci se predstavijo 

Članice rokodelk Cvetje v jeseni

Sekcijo rokodelk Cvetje jeseni Društva upokojencev Gorišnica sestavljamo že »dozorele« žene v tretjem življenjskem obdobju. Smo različnih značajev, pa vseeno nas druži skupna želja po ustvarjanju vsega lepega, kar so še sposobne ustvariti naše že precej izmučene roke.

Sekcija deluje že 14. leto, delavnico obiskuje 14 ustvarjalk, starih od 63 do 83 let. Sestajamo se vse leto, in sicer ob sredah od 10. do 12. ure. Letos nam je epidemija koronavirusne bolezni onemogočila druženje, a sestale smo se takoj, ko je bilo mogoče. Naša glavna nit ustvarjanja sta vezenje in kvačkanje, preizkusimo pa se tudi v izdelovanju drugih drobnih izdelkov. Predvsem poskušamo izdelati vse, kar v zadnjih sedmih letih s kolegico Majdo novega prineseva z rokodelskih delavnic v izolskem hotelu Delfin. Vesele smo vsake nove ideje, pozneje pa se odločamo, ali bomo projekt nadaljevale ali ne.

Poleg vezenja in kvačkanja izvajamo še druge projekte. Vsako leto izdelamo okrog 120 voščilnic za potrebe društva upokojencev: za starostnike nad 90 let, ki jih obiščemo na njihov rojstni dan, božično-novoletne voščilnice za člane društva, ki živijo v domovih za starostnike, za vse funkcionarje, člane upravnega in nadzornega odbora društva in tudi za sosednja prijateljska društva upokojencev in družbenopolitične organizacije v občini. Občasno izdelujemo verižice iz koledarskega papirja, nanizane na sponke ali na vrvico, ki jih podarimo obiskovalcem razstav in dneva odprtih vrat, izdelujemo košarice, škatlice in druge uporabne predmete iz papirja, rože iz barvnih nogavic in krep papirja (zelo izvirne so bile sončnice, ki smo jih pokazale na zadnji razstavi), rišemo na steklene in plastične posode. 

Vsako drugo leto pripravimo dvodnevno razstavo svojih izdelkov in tudi dan odprtih vrat, kjer na delavnici prikažemo izdelovanje vseh izdelkov. Oba dogodka sta zelo lepo obiskana, opažamo, da obiskovalke iz drugih krajev prevzamejo marsikatero našo zamisel. Misli, ki jih obiskovalci zapišejo v knjigo vtisov, pa večkrat prebiramo. 

Društvo upokojencev Gorišnica rokodelkam daje prostore brezplačno, vse stroške pa krijemo članice same. Zadovoljne in hvaležne smo, ker imamo veliko moralno podporo predsednika društva in obiskovalcev naših razstav.

Rokodelke sekcije Cvetje jeseni znamo uživati v drobnih stvareh in veselimo se vsakega druženja. Poleg ustvarjanja nas družijo še lepa pesem in praznovanja rojstnih dni. Za nas velja rek: Starost je lepa, če jo znamo živeti!

Marija Vajda


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media