Srebrno lesketanje

Prosti čas | dec. '20

USTVARJALNICA

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je tudi odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže, optimistične zgodbe. In že občutek, ko za skoraj nič denarja ustvarimo všečen izdelek, je neprecenljiv.

Namizna svetilka s tekstilom je oddajala preskromno svetlobo. Staro preobleko je zamenjala nova, sestavljena iz kovinskih koščkov, ki zapirajo pločevinke. Ne ustrašite se, spajanje je preprostejše, kot je videti. Odpirač preščipnemo le na spodnjem delu, ga ukrivimo in vanj zataknemo novega. Podobno kot pentlje pri pletenju. Od danes na jutri pa takšne svetilke vendarle ne morete ustvariti. Razen če pri bližnjih in daljnih ljubiteljih pijač organizirate akcijo zbiranja pločevink. Preoblikovana svetilka je futuristični bleščeči okras v stanovanju tudi takrat, ko ne sveti.

Moderen adventni venček

Le kam z njimi, ko jih ne poslušamo več? Iz zgoščenk, ki se spektakularno bleščijo v srebrnih in barvitih odtenkih, lahko izdelate marsikaj. Zrežete jih na koščke in z njimi v obliki mozaika prelepite mizo, vazo, cvetlični lonček, okrasne bunke za praznično smrečico, iz njih ustvarite smreko, ki jo pritrdite kar na steno, če imate v stanovanju malo prostora. Jaz sem jih nalepila na kartonsko osnovo v obliki adventnega venčka, izrezala odvečni karton in odprtine v sredini zapolnila z bleščečimi steklenimi okraski, ki sem jih prilepila s silikonskim lepilom.

Kupljeni, da bodo prenovljeni

Ali bi za letošnje slovesne decembrske dni, preživete v domačem okolju, radi videli na svojih nogah kaj nostalgičnega, mehkega in bleščečega? Idejo so mi prišepnili rjavi domači copati iz tekstila. Z belim umetnim krznom in elastičnim materialom s srebrno bleščečim vzorcem za obrobo sem iz njih kot iz Pepelke pričarala princesko. Iz krzna in koščka srebrne tkanine pa sem izdelala še belo-srebrni zimski cvet. Hči se je v hipu zaljubila vanje in jih tudi posvojila.

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media