Bučni šarkelj

Dobro počutje | dec. '20

FALA PRIPOROČA

Potrebujemo:

100 g pireja iz buče hokaido

2 čajni žlički soli

770 g bele moke

85 g mleka

1 kocko svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

70 g sladkorja

3 jajca

180 g kisle smetane

60 g masla

150 g rozin

50 g kandirane limone

jajce za premaz

Bučo pečemo v pečici toliko časa, da se zmehča in izhlapi odvečna voda. Pečeno bučo zmečkamo in ohladimo.

V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo z moko in prilijemo mleko, v katerem smo raztopili kvas Fala, dodamo sladkor, jajca in kislo smetano ter bučni pire. Premešamo in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Najprej mešamo počasi, nato vsaj 10 minut pri najvišji hitrosti. Pred koncem vmešamo še rozine in kandirano sadje.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media