Bučni šarkelj

FALA PRIPOROČA
Potrebujemo:
100 g pireja iz buče hokaido
2 čajni žlički soli
770 g bele moke
85 g mleka
1 kocko svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
70 g sladkorja
3 jajca
180 g kisle smetane
60 g masla
150 g rozin
50 g kandirane limone
jajce za premaz
Bučo pečemo v pečici toliko časa, da se zmehča in izhlapi odvečna voda. Pečeno bučo zmečkamo in ohladimo.
V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo z moko in prilijemo mleko, v katerem smo raztopili kvas Fala, dodamo sladkor, jajca in kislo smetano ter bučni pire. Premešamo in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Najprej mešamo počasi, nato vsaj 10 minut pri najvišji hitrosti. Pred koncem vmešamo še rozine in kandirano sadje.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.