Simpatične obešanke

Prosti čas | dec. '20

USTVARJALNICA

Te tri simpatične obešanke so kot nalašč za tiste, ki ne marate kupljenih novoletnih okraskov, a radi ustvarjate. Lahko jih naredite le nekaj in z njimi okrasite smrečico ali zeleno vejo v stanovanju. Ali pa jih izdelate več, jih po pošti pošljete sorodnikom in prijateljem in jim tako zaželite srečo in veliko zdravja v prihodnjem letu … 

 

Jelenček

Potrebujemo: svetlo rjavo in belo volno, rjavo in belo penasto gumo (mossgumi), migajoče oči, cofek za nos in kroga, izrezana iz kartona.

Izdelava: Na kartonček navijemo rjavo volno, da naredimo cofek. Snamemo s kartončka in ga s škarjami oblikujemo tako, da je okrogel. Iz rjave penaste gume izrežemo rogove in ušesa. Iz bele izrežemo gobček. Rogove, ušesa in gobček prilepimo na rjavi cof. Belo volno navijemo na prst, da dobimo majhen navitek, ki ga nalepimo na čelo pred rogove. Prilepimo še oči in nosek.

Za okras dodamo še metuljček in jelenček je narejen.

 

Prašiček

Potrebujemo: filc dveh barv, modele iz kartona (večji in manjši krog, trikotnik za ušesa), migajoče oči, dve zrni črnega popra ali biserčka, deteljico (po želji) in polnilo.

Izdelava: Iz filca po kroju izrežemo dva velika in en manjši krog ter trikotnika. Velika kroga sešijemo z okrasnim šivom. Napolnimo s polnilom. Na večji krog prišijemo manjšega za gobček in nato še ušesa. Nalepimo migajoče oči in na gobček zrni popra, na zadnjo stran pa še deteljico za dobro željo. Za lepljenje vedno uporabljamo lepilo mekol. Prašička lahko naredimo tudi iz dasmase ali testa.

 

Škrat (ali dedek Mraz)

Potrebujemo: rdečo in belo volno, iz kartona izrezana kroga za izdelavo cofka, migajoče oči, en cofek za nos in enega za kapo, zelen filc za kapo.

Izdelava: Na kartonček navijemo najprej rdečo volno in na koncu še malo bele. Tako dobimo videz brade. Snamemo s kartona in s škarjami oblikujemo kroglo. Iz zelenega filca sešijemo kapo. Na cof nalepimo kapo, oči in nos. Na koncu pritrdimo še vrvico, da lahko škrata obesimo na smrečico.

Sonja Trampuž, fotografije: Moranka Ravbar Mlakar


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media