Pokrivala za vsako glavo

Dobro počutje | jan. '21

Ne pozabite zaščititi glave pred mrazom. Izberite pokrivalo, s katerim boste tudi zanimivi in zapeljivi. Pred nakupom se ne pozabite pogledati v ogledalo, da ugotovite, ali vam pokrivalo pristaja.

Za vsak dan je kapa najenostavnejša rešitev. Oblike so zelo enostavne, čar je v drobnih detajlih. Lahko je športna s cofom in dvojnim zavihkom ali elegantna z našitimi bleščicami. Všečni so izraziti reliefni vzorci. Seveda je prav, da se ujema z barvnimi odtenki vaših vrhnjih oblačil. Enobarvne različice kap so še vedno najbolj uporabne in tudi ročno izdelane imajo najlepši rustikalen pridih.

Baretke se že leta nosijo skoraj vsako sezono. Pomembno pa je, da jo poveznemo na glavo spredaj dovolj nizko na čelo in ob strani glave čez uho. Drugo pokrivalo, ki ga dame vse več nosijo, pa je kučma. Nekdaj zelo cenjeno pokrivalo mora biti izdelano iz umetnega krzna.

Klobuki ob nakupu terjajo nekaj več naše pozornosti, časa in največkrat tudi denarja, pri izbiri pa morate biti pozorni na več stvari.

Izberite pravo obliko. Izberite pokrivalo, podobno obliki vašega obraza. Če je obraz bolj okrogel, ga poudarite z mehkejšimi linijami krajcev ali materialom, ki je mehkejši, če pa je oglat, mu bolje pristajajo klobuki iz trših materialov ter bolj oglatih, ostrejših oblik.

Uskladite velikost z višino postave. Klobuk mora biti v sorazmerju z vašo postavo. Manjša postava – manjši klobuk, ožji krajci in obratno. Če ste bolj polne postave, klobuk prilagodite konfekcijski številki, saj mora biti v sorazmerju s postavo. Ko pomerjate klobuk, se poglejte v ogledalo, ki pokaže celo postavo.

Izberite pravo velikost: Obseg glave je merilo za velikost. Ko si klobuk poveznete na glavo, morate njegov obok čutiti na vrhu glave. Klobuk naj »sede« ravno prav, kar pomeni, da ga ne potiskate na glavo, a tudi najmanjši vetrič ga ne sme odpihniti.

Izberite najboljši barvni odtenek. Nikoli ne iščite popolnoma enake barve klobuka, kot je vaše oblačilo. Enaka barva od glave do pet je dolgočasna. Kontrasti se mnogo bolje obnesejo. Svetlejša barva videz popestri in daje mladosten pridih. Širok trak ali svetleči kamenčki na klobuku ga naredijo elegantnega in posebnega.

Izberite ustrezno pričesko. Če imate daljše lase, jih pod klobukom raje spnite oziroma počešite nazaj. Kratka pričeska je idealna za nošenje kakršnega koli pokrivala.

Slika A

  • K lepemu klasičnemu plašču se bo izvrstno podal klobuk iz modre ali sive klobučevine z večjimi krajci. (slika A)

Slika C

  • Manjša ko je postava, manjši oziroma ožji morajo biti krajci. Zato je zelen klobuček skoraj brez krajcev (slika C) primernejši za nekoliko nižje postave. Krajši plašč bo s takim dodatkom pridobil eleganco.

Slika D

  • Športno eleganten vijoličast ali rožnat klobuček (slika D) je primeren za manjše postave, lepo se poda k suknjiču ali tričetrtinskemu plašču. Pritegne pozornost, usmeri pogled na vaš obraz in s tem navidezno zvišuje tudi postavo.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media