Na vprašanja iz delovnega prava odgovarja Dušan Bavec

Dobro je vedeti | mar. '21

ODPUŠČANJE

Bralec je star 62 let in ima 38 let delovne dobe. Zaradi epidemioloških in posledično poslovnih težav se v njegovem podjetju obetajo odpuščanja. Zanima ga, ali ga delodajalec lahko odpusti, sklicujoč se na določbo PKP 7.

Sedmi protikoronski paket odpuščanja delavca s takimi podatki, kot jih navaja bralec, seveda ne omogoča. Na podlagi 21. člena Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma t. i. PKP 7 lahko delodajalec delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi brez navedbe utemeljenega poslovnega razloga in z odpovednim rokom 60 dni, če delavec izpolnjuje pogoje za pridobitev pravice do starostne pokojnine v skladu s prvim in četrtim odstavkom 27. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju oziroma ZPIZ-2.

Pogoji za starostno upokojitev po prvem odstavku 27. člena ZPIZ-2 znašajo 65 let starosti in hkrati najmanj 15 let zavarovalne dobe, kar velja tako za moške kot za ženske. Pogoji za starostno upokojitev po četrtem odstavku 27. člena ZPIZ-2 pa znašajo 60 let starosti in hkrati najmanj 40 let pokojninske dobe brez dokupa, tudi v tej skupini enako za moške in za ženske. To pomeni, da nikakor ni mogoče kombinirati zavarovalne dobe iz prvega odstavka in starosti iz četrtega odstavka, zato je bralec glede tovrstne odpovedi lahko brez skrbi.

Glede na opisane poslovne težave pa obstaja možnost, da pri delodajalcu obstaja utemeljen poslovni razlog za podajo odpovedi. Če je tako, potem je delodajalec upravičen, da poda odpoved zaradi poslovnega razloga, čeprav ima bralec status delavca pred upokojitvijo, saj je starejši od 58 let in mu manjka tudi manj kot pet let pokojninske dobe do izpolnitve pogojev za starostno upokojitev. Zanj namreč velja izjema po prvi alineji drugega odstavka 114. člena ZDR-1, saj bi v času prejemanja denarnega nadomestila v trajanju 25 mesecev izpolnil pogoje za starostno upokojitev po četrtem odstavku 27. člena ZPIZ-2. Takšno denarno nadomestilo namreč lahko pridobi zavarovanec, ki ima več kot 58 let starosti in 28 let zavarovalne dobe, ob tem pa mora biti tudi način prenehanja delovnega razmerja tak, da ne ostane brez zaposlitve po svoji volji ali krivdi. Odpoved zaradi poslovnega razloga, ki nastane na strani delodajalca, je ustrezen način, pri čemer delavcu pripadata odpovedni rok in odpravnina, če je zaposlen več kot eno leto pri zadnjem delodajalcu, ki podaja odpoved. Če bo delavec s tožbo izpodbijal obstoj poslovnega razloga, ga bo moral delodajalec v postopku pred sodiščem dokazati.

SVETOVALNI TELEFON:

Dušan Bavec odgovarja tudi po telefonu. Pokličite ga v sredo, 10. marca, med 16. in 18. uro na tel. št.: 01 530 78 53.


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media