Društvena dejavnost marec

Druženje | mar. '21

MALEČNIK

Likovna skupina Društva upokojencev Malečnik je lani jeseni praznovala deseto obletnico obstoja. Člani so se vmes malo menjavali, zdaj so v skupini Vid Kelbič, Frida Ploj, Vinko Kaloh, Biserka Stergar, Vida Škof, Irena Sedič, Nenad Marinović, Dragica Centrih, Marija Duh in Martin Podhostnik. Že od začetka je njihov mentor Branko Duha, likovni pedagog in restavrator.

V desetih letih so pripravili več kot šestdeset razstav svojih del, dvakrat so sodelovali na likovnih razstavah PZDU Maribor. Redno se udeležujejo Zdusovih likovnih kolonij v Izoli in Rogaški Slatini ter likovnih kolonij v Žalcu in Murski Soboti, občasno v Lenartu. Od junija 2016 pa tudi sami organizirajo dvodnevne likovne kolonije Srečanje likovnih prijateljev, na katere vabijo ljubiteljske slikarje iz vse Slovenije. Marca in aprila 2018 so po tradicionalnih motivih poslikali trideset panjskih končnic za učni čebelnjak na posestvu Sončni raj v Vodolah. Lani so sodelovali na prvem likovnem natečaju za odrasle Mariborčanka, ki ga je pripravil JSKD, Območna izpostava Maribor.

(Besedilo in fotografija: Biserka Stergar)

LJUTOMER

Društvo upokojencev Ljutomer je sredi februarja pripravilo sprejem za 27 prostovoljk in prostovoljcev projekta Starejši za starejše. Ob upoštevanju zaščitnih ukrepov so jih v prostorih društva sprejemali posamično, da bi se jim s simboličnim darilom zahvalili za opravljeno delo.

»Prostovoljci s svojim obiskom marsikomu polepšamo dan, se z njim pogovorimo, ga poslušamo, kar ljudem ogromno pomeni, predvsem tistim, ki živijo sami ali so bolni itd. Seznanjamo jih s pomočjo, ki jo lahko uveljavijo na CSD, in jim poskušamo pomagati prek Rdečega križa in Karitasa s paketi prehrane, obutve, oblačili itd. Prostovoljke in prostovoljci z vsemi temi dejavnostmi prevzemamo tudi del nalog lokalne skupnosti pri skrbi za starejše občane,« je o prostovoljstvu povedala dolgoletna koordinatorka Dragica Ficko. (Besedilo in fotografija: Jože Žerdin)

 

PRAZNOVALI SO

V Društvu upokojencev Dolsko so imeli februarja dva jubilanta, ki sta praznovala devetdeset let.  

Janez Upelj je do upokojitve delal na Pošti Slovenije. Je tudi član njihovega upokojenskega društva, dejavno sodeluje še pri Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Rad se udeležuje izletov in prireditev, posebno če je zraven glasba. Z ženo Terezijo imata sina in hčer in z veseljem spremljata odraščanje štirih vnukov. V pokoju zadovoljstvo najde pri delu okrog hiše in na vrtu.  

Agata Miholjevič, rojena Jelnikar, se je rodila v kmečki družini v Senožetih. Zaradi bolezni je doma skrbela za hčer, po smrti moža Petra pa je prevzela njegovo obrt, ki jo zdaj nadaljujeta vnuka. Bila pa je tudi aktivna članica Rdečega križa.

ČESTITAMO NAROČNIKOM

Jožica in Vlado Parežnik iz Mozirja sta v začetku februarja slavila diamantni jubilej – 60. obletnico skupnega življenja. Z njima so se veselili družini hčerke in sina, štirje vnuki in trije pravnuki. Jožica je bila prodajalka pekovskih izdelkov v Mozirju in kontrolorka v industrijski proizvodnji, Vlado pa miličnik, kriminalist in do upokojitve občinski tržni inšpektor. Že desetletja se ukvarja tudi z likovno in literarno dejavnostjo. V pokoju skupaj kolesarita, hodita na sprehode po okoliških gričih in tudi v gore. Občasno ju spremlja hišni ljubljenec, muc Miki.  

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media