Poživimo okolico hiše

Prosti čas | maj '21

Ustvarjalnica

Mini vrtni vodnjak

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

Mini vrtni vodnjak

Če niste tip človeka, ki uživa le, ko počiva z vsemi štirimi od sebe, vam ponujam domačo idejo iz zakladnice utrinkov na temo »sama svoja mojstrica«.

Prejšnji ribnik, ki je kar nekaj let kraljeval na domačem vrtu, je zaradi vzdrževalnih del moral vzeti slovo. Pa sem ga zamenjala s cvetličnim loncem premera 66 centimetrov. Na rečnem bregu sem nabrala kamenje, ki sem ga s pomočjo nekaj ustreznega lepila položila okrog lonca. Napolnila sem ga z vodo in ga dopolnila z vodometom v obliki zračnega mehurčka.

Nova preobleka vrtnega pohištva

Ko toplim dnem sledijo še toplejši, ko se na obzorju naših misli že zaznajo obrisi poletja, postane želja po spremembah prav otipljiva. Ali poznate ta občutek? Pa ne samo po spremembah naših oblačil, tudi naše bivalno okolje si želi prenovo.

Sicer stabilno masivno leseno vrtno mizo rjave barve sem »preoblekla« v svetle odtenke zelene, ki prehaja skoraj v rumeno. Učinkovito preobrazbo so ob tem doživeli tudi prej beli kovinski vrtni stoli, ki so v enem izmed odtenkov zaokrožili novo podobo vrtnega pohištva.

Umetniško poslikan stol

Črn stol z medeninastim ogrodjem je v garaži čakal na moj čas in navdih za prenovo. In ju dočakal. Tako je slogovno in barvno usklajen z vrtnim pohištvom, ko pride na obisk še en gost več, ali pa ga uporabim kot dodatni stol ob kuhinjski mizi. Motiv, ki v zeleno rumenih in modrih odtenkih pristaja tako na vrt kot v kuhinjo, sem naslikala z akrilnimi barvami in ga zaščitila z dvema slojema matiranega prozornega laka.

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media