Ko ima domišljija prosto pot

Dobro počutje | nov. '21

Ustvarjalnica – november

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

Stenska ura z izvirno mozaično preobleko

Okrogla stenska ura s premerom 33 centimetrov je bila ena tistih, ki jih imajo v trgovinah pod oznako »ugodna cena«. Na njej je bil motiv, ki mi ni bil všeč, zato sem ga prekrila z belo barvo in uri nadela novo izvirno mozaično preobleko. Najprej sem narisala spiralasti vzorec, nanj pa s silikonskim lepilom nalepila tako tanke koščke barvitih stekelc, da lahko urini kazalci še nemoteno krožijo po svoji poti. Barvasto steklo kupite v kosih, jih razbijete na manjše koščke in jih pred uporabo obdelate s finim brusnim papirjem ali pa jih po meri odrežete z nožem za steklo. Na koncu uporabite še fugirno maso in …

Uživajte v zanimivih barvnih učinkih, ki nastanejo ob lomljenju svetlobe na uri. Seveda je takšen izdelek odlična ideja za zelo posebno darilo za prihajajoče praznike.

Iz ene majčke – dva modna dodatka

Bila je plod nakupa, ki se je izkazal za spodrsljaj, ko se je majčka po prvem pranju preveč skrčila. Bombažni džersi pa je ravno prav raztegljiv po širini, da je bilo do ideje, kako jo drugače uporabiti, le še nekaj rezov s škarjami.

Iz odrezanih rokavov sem sešila dolge rokavice brez prstov, ki odlično popestrijo črno majčko ali ob mrazu pod debelejšim zgornjim oblačilom dodatno ščitijo roke do komolcev.

Iz osrednjega dela majčke pa sem izrezala kapo, jo podložila z zavihkom in jo okrasila z rdečim cvetom, izdelanim iz volnene tkanine.

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media