Rekreativne navihanke

Zgodbe | nov. '21

Članice skupine Mavrica na ličkanju

Gibanje je ena najučinkovitejših metod za upočasnitev staranja in je dejavnost, ki nam vedno vrača več energije, kolikor jo vanjo vlagamo. V Društvu upokojencev Rakek je priljubljena rekreacija ples.

Mavrica je ena od plesnih skupin, ki delujejo v društvu. Nastala je spontano, v njej smo ženske raznih poklicev in spretnosti, ki se cenimo, se med seboj podpiramo in dopolnjujemo, predvsem pa rade plešemo tako imenovane linijske plese. Stare smo nad 60 let, najstarejša jih ima 77. Ples nam ne pomeni le sproščujoče rekreacije, ampak tudi svobodo, neodvisnost in osrečujoče druženje. Članice si dajemo podporo, izmenjujemo si nasvete in tudi semena ter okrasne rastline.

Skupno druženje, glasba, sproščen smeh in ples nas navdihujejo in postali so ena najboljših avtoterapij za naše telo in dušo. Opažam, da naši obrazi postajajo znova sijoči in nasmejani, gube pa izgubljajo ostrino. Glasba nas vabi, nas dviguje, boža in odpira naša srca. Včasih se počutimo kot prave rekreativne navihanke. Ne trudimo se za svoj zunanji videz. V zrelih letih nam ni treba z nikomer več tekmovati. Za nas je pomembna predvsem sproščenost. Dogajajo se nam tudi napake, a me gremo naprej in vedno požanjemo veliko navdušenja in pohval.

Plesale so tudi na letošnjem F3ŽO

Večkrat na teden vadimo pod vodstvom vaditeljice Marije. Je plesalka samoukinja, ki ji je ples pisan na kožo. Nesebično vlaga ogromno časa in prostovoljnega dela tako vase kot v vse nas in se dodatno tudi izobražuje. Rade zaplešemo ob rojstnih dnevih, dnevih ličkanja koruze in raznih drugih dogodkih. Letos poleti smo plesale tudi ob morju, dvakrat v domu starejših Vitadom Škofljica in tudi na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Tako članice Plesne skupine Mavrica dodajamo življenje letom. Če smo še koga prepričale k dejavnemu življenju, je namen dosežen.

Fani Černigoj, fotografiji: arhiv Mavrice


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media