Prehrana pri kronično občutljivem črevesju

Dobro počutje | junij '22

Pogoste driske in/ali bolečine v črevesju so znak kronične občutljivosti črevesja. Osebe s takšnimi težavami težko prebavijo nekatera živila, zato zdravnik uživanje le-teh običajno odsvetuje. To je sicer koristen ukrep, ki pa lahko privede do še večjega primanjkljaja esencialnih hranil. V tem prispevku predstavljam svoj trimesečni program okrepitve ob kronično občutljivem črevesju.

Najprej optimiziramo beljakovinsko prehrano z aminokislinami OKA (dva do tri tedne).

Za hitro regeneracijo po bolezni je bistvena beljakovinska hrana. Žal so beljakovine težko prebavljive in na celični ravni tvorijo veliko toksinov. Edina vrsta beljakovinske prehrane, ki rešuje obe težavi, so aminokisline tipa OKA. V kri se v celoti absorbirajo že v prvem metru tankega črevesa brez tvorjenja (dražečih) fekalnih odpadkov.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media