Na festivalu tudi o digitalizaciji

september '22

Tudi letos ne bo manjkalo pevskih in plesnih nastopov. (Foto: A. Ž.)

Od 27. do 29. septembra se bo odvijal Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). V Cankarjevem domu v Ljubljani bo ta največji dogodek za starejše v Evropi že enaindvajsetič zapovrstjo gradil most med generacijami.

Slavnostno odprtje festivala organizatorji pripravljajo v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, prireditev bodo obiskale tudi delegacije predstavnikov upokojenskih organizacij iz devetih držav.

Rdeča nit letošnjega strokovnega programa bo digitalizacija za vse generacije. O digitalizaciji družbe in države bo govora tudi na eni od osmih okroglih miz v sklopu strokovnega programa. Strokovne razprave bodo potekale še o drugih aktualnih temah, na primer o bivalnih pogojih in celostni oskrbi starejših, dvajsetletnici madridskega akcijskega načrta o staranju ter o gerontologiji in geriatriji, dolgoživosti in jeziku kot orodju za vključenost in krepitev moči. Spoznali boste lahko pestre dejavnosti dnevnih centrov aktivnosti Mestne zveze upokojencev Ljubljana OPZDU, ki je poleg podjetja Proevent soorganizatorica festivala.

Vstop na festival je prost, obiskovalci pa bodo marsikaj zanimivega in koristnega izvedeli na predavanjih in delavnicah (v predavalnicah M) z različnimi vsebinami, kot so samostojnost v obdobju staranja, dolgotrajna oskrba, finančno gospodinjenje, pravice oseb z izgubo sluha, komunikacija, demenca, gibanje ter zdravstvene tematike, na primer preprečevanje kapi, holesterola, diabetesa in visokega tlaka. Slovensko društvo Hospic bo izvedlo okroglo mizo z naslovom Živeti do konca in pripravilo tudi lutkovno predstavo z naslovom Jesen listka Timija.

Najbolj živahno bo na odprtem odru, na katerem bodo potekali glasbeni, pevski in plesni nastopi društev upokojencev, kulturnih in športnih društev in folklornih skupin.

Prav tako se bodo predstavili ponudniki izdelkov in storitev s področij zdravja, zdrave prehrane, prehrambnih dopolnil, turizma in prostega časa, športnih aktivnosti, izobraževanja starejših in socialnega varstva. Sočasno s F3ŽO bo potekal še mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, ki vsako leto privabi trgovce in zbiralce najrazličnejših predmetov. O programu lahko podrobneje preberete na www.f3zo.si.

A. Ž. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media