Za vsakogar se je našlo nekaj

november '22

Vrvež na 21. festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki se je zadnje septembrske dni odvijal v Cankarjevem domu, je bil že skoraj podoben tistemu iz časov pred epidemijo koronavirusa. V treh dneh je festival obiskalo več kot 13.600 obiskovalcev, ki so se družili, uživali v kulturnih nastopih ter videli in izvedeli marsikaj novega.

Tako so imeli možnost poslušati številna predavanja in okrogle mize v okviru strokovnega in izobraževalnega programa, si ogledati ponudbo razstavljavcev, si izmeriti raven krvnega tlaka in sladkorja v krvi ali pregledati sluh, se seznaniti s storitvami portalov eUprava in zVem ter oddati zahtevek za brezplačno pridobitev mobilne identitete smsPASS ali digitalnega potrdila SIGEN-CA. Ogledali so si lahko razstavo najboljših fotografij z dveh natečajev ter pevske in plesne nastope več kot 75 skupin folklornih društev in društev upokojencev iz vse Slovenije. Za medkulturno popestritev so poskrbeli člani društva Pučko Otvoreno učilište Ante Babič iz Umaga iz Hrvaške, Međimursko kulturno umetniško društvo Ivan Car iz Ljubljane je predstavilo ljudske popevke različnih narodov, člani Penzionerske pevačke grupe Nikola Badev in Penzioneri Kisela Voda – Skoplje iz Makedonije pa so zapeli in zaplesali.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media