Vabimo vas v našo družbo na Brač

Prosti čas | marec '23

Sončni žarki so vse močnejši in naše misli že uhajajo na morje. Dragi bralci in prijatelji Vzajemnosti, pojdite z nami na morje. Konec maja odpotujemo v Dalmacijo, letos se bomo družili od 28. do 31. maja na otoku Braču.

Na pot se bomo podali v nedeljo, 28. maja, zjutraj iz različnih slovenskih krajev. Preden se bomo vkrcali na trajekt za Brač, si bomo najprej ogledali drugo največje hrvaško mesto Split. Potem se bomo s trajektom prepeljali do Supetarja in naprej z avtobusi do resorta Labrande Velaris, kjer boste lahko bivali v sobah s tremi ali štirimi zvezdicami. Naselje leži ob zalivu Vela Luka, ki ga obdajajo vrtovi z rožmarinom in sivko. Sprejeli nas bodo prijazni domačini s kulturnim programom in pijačo dobrodošlice.

Od telosvadbe do predavanj in izletov

Za jutranje razgibavanje bo poskrbela priljubljena Savina Vybihal. Zdravnika Cene Jerele in Anej Kokovnik bosta svetovala, kako se spoprijemati s kroničnimi boleznimi tretjega življenjskega obdobja, kot so diabetes, povišan tlak, srčno popuščanje, osteoporoza, demenca. Davor Špehar, ki ima več kot 20 let vrtnarskih izkušenj, pa bo predstavil drugačne zasaditve in kako vzdrževati vrt brez prekopavanja. Zvečer pa bo čas za zabavo in ples ob prijetni dalmatinski glasbi.

Da bomo Brač in okolico res dobro spoznali, bosta za doplačilo na voljo dva izleta. Z avtobusom se bomo ob 9. uri podali skozi Nerežišća do Vidove gore, najvišjega vrha otoka, od koder je čudovit razgled na plažo Zlatni rat v Bolu na Braču, na Hvarski kanal in otok Hvar. Vidijo se tudi Korčula, polotok Pelješac in Biokovo. Skozi Pražnico se bomo odpeljali v Gornji Humac, od tam pa se bomo spustili do Bola, kjer bo postanek za sprehod do plaže Zlatni rat. Čez otok se bomo vračali na severno obalo v Pučišća, kjer so najbolj poznani kamnolomi in šola za obdelovanje kamna. V hotel se bomo vrnili malo pred 17. uro. Informativna cena: 25 evrov na osebo.

Tudi odhod z ladjo na otok Hvar bo ob 9. uri. Do letovišča Bol na Braču se bomo peljali z avtobusom, od tam bomo z ladjo zapluli čez Hvarski kanal do Vrboske, manjšega letovišča na Hvaru, kjer bo postanek za sprehod, nato sledi plovba do sosednje Jelse. Tam bo daljši postanek za sprehod in osvežitev, kosilo (ribji piknik s pijačo). Popoldne se bomo z ladjo vrnili v Bol in naprej z avtobusom do hotela. Prihod malo pred 17. uro. Okvirna cena je 50 evrov na osebo.

Zadnji dan si bomo na poti domov ogledali še nacionalni park Vransko jezero in s Kamenjaka občudovali razgled na jezero in Šibeniške otoke.

Cena: dvoposteljna soba s tremi zvezdicami je 314 evrov, dvoposteljna soba s štirimi zvezdicami pa 364 evrov.

Vključuje: štiridnevno druženje s tremi polpenzioni, avtobusni prevoz in spremljevalni program ter vstopnino v nacionalni park Vranjsko jezero.

Doplačilo: za enoposteljno sobo je 90 evrov na osebo v sobi s tremi zvezdicami in 125 evrov na osebo v sobi s štirimi zvezdicami, za izleta z avtobusom in ladjico s kosilom, kosilo na poti zadnji dan.

Avtobusi bodo vozili iz vseh večjih slovenskih mest, če bo prijavljenih vsaj deset potnikov. Za udeležence z lastnim prevozom je 25 evrov popusta.

Informacije in prijave: Kompas Ljubljana: 01 /200 62 22, BTC Hala A: 01/520 69 00, Kranj: 04/201 42 61, Maribor: 02/234 69 55, Koper: 05/663 05 84, Nova Gorica: 05/335 80 12, Novo mesto: 07/393 02 20, Klicni center: 01 /200 61 11 in M holidays Supernova Ljubljana Šiška: 01/500 59 02 ter Supernova Celje: 03 /426 80 80 in 01 2006 111; e-pošta: vednozvami@kompas.si, spletna stran: www.kompas.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media